Predsjednik SDS-a o deblokadi rada državnog parlamenta

Šarović: Imaćemo isti broj zastupnika u PSBiH, a SNSD pozivamo da radi u interesu RS

Front 13.11.19, 16:49h

Šarović: Imaćemo isti broj zastupnika u PSBiH, a SNSD pozivamo da radi u interesu RS
Šarović je kazao da inicijativa nije pokrenuta zbog SDS-a ili PDP-a, već će svim strankama biti ponuđeno da popune mjesta u komisijama, prema snazi koju

 

Imat ćemo istih broj srpskih mjesta u Parlamentu BiH a i SNSD-u će biti ponuđeno da rade u interesu Republike Srpske - kazao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović komentarišući inicijativu za deblokiranje rada Parlamenta BiH.

 

„Nijedno mjesto neće biti uskraćeno nijednom entitetu niti nijednom narodu. Jedna trećina će uvijek biti za predstavnike srpskog naroda i iz Republike Srpske. Mi mijenjamo samo poslaničke procedure jer su ove sad iskorištene za svojevrsnu blokadu Parlamenta i mi želimo to da deblokiramo“, kazao je predsjednik SDS-a.

 

Šarović je kazao da inicijativa nije pokrenuta zbog SDS-a ili PDP-a, već će svim strankama biti ponuđeno da popune mjesta u komisijama, prema snazi koju imaju, oni koji su najjači ima će najveći broj pozicija u komisijama, naglasivši da njemu niko ne treba da priča šta je u interesu Republike Srpske ili šta je patriotski.

 

„Cilj je da se promoviše rad i da se obezbijede prijeko potrebna sredstva ovoj zemlji a da se prestane sa ovom vrstom manipulacije kojom oni već nekoliko dana uvjeravaju javnost da su u pravu. Izmjenom poslovnika gube se osnovne poluge za zloupotrebe i za blokadu jednog važnog zakonodavnog tijela radi uskostranačkih interesa“ – naglasio je Šarović.

 

Predsjednik SDS-a je istakao da je potrebno odblokirati rad Parlamenta jer su važni projekti i obezbjeđena novčana sredstva na čekanju.

 

„Naš cilj je da Predstavnički dom radi i da deblokiramo preko dvije milijarde KM sredstava, od čega 50 posto za infrastrukturu, ostatak za zaštitu od poplava, za energetsku efikasnost... Od ukupnog iznosa sredstava, 50 posto pripada Republici Srpskoj“, kazao je Šarović.

 

„Evo vidite, jučer na sjednici smo izlglasali novih 100 miliona podrške, namijenjenih prije svega za zaštitu od poplava i regulaciju otpadnih voda a najveći dio ide u Republiku Srpsku. To je pravi interes građana, sve ostalo je klasična manipulacija“, dodao je Šarović.

 

On naglašava da je važno da Parlament radi i bude kompletan.

 

„To je jedini cilj naše inicijative. Parlament mora da radi u kriznim vremenima i niko, ma koliko veliki i jak bio, ne može to da blokira radi svojih interesa – zaključio je Šarović u saopćenju Sektoru za politiku i medije SDS-a.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI