Naša stranka reaguje na izjave samozvanog 'babe'

Načelnik Memić dostigao je vrhunac bahatosti i primitivizma! Zašto SDA šuti?!

Front 12.11.19, 13:23h

Načelnik Memić dostigao je vrhunac bahatosti i primitivizma! Zašto SDA šuti?!
Poručujemo načelniku da Ilidža nije ničija babovina niti ima babu. Građani Ilidže su njeni vlasnici, stoji u saopštenju Naše stranke

 

Nakon što je na javnoj raspravi o općinskom budžetu u Hrasnici načelnik Ilidže uvrijedio jednog od učesnika rekavši mu da „mijenja ženu“, jer joj je potrebna medicinki pomognuta oplodnja, nastavio je s uvredama građana. Tim povodom reaguju iz Kantonalnog odbora Naše stranke u KS.

 

- Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić u Hrasnici je vrijeđajući sve ljude kojima je potrebna medicinski pomognuta oplodnja, a pogotovo žene, dostigao vrhunac bahatosti, primitivizma, nekostruktivnosti i bezobrazluka. Međutim, u nastavku javnih rasprava načelnik Memić je nastavio ponižavati građane i očigledno želi ostati na tom vrhu. Psuje građanima, govori im da su neznalice, a ljudima koji mu upute kritiku govori da 'laju'.

 

Jedan građanin je pomenuo da nema gradske vode a da vodu koju ima (bunar) ni njegov pas ne želi da pije, načelnik mu je na to odgovorio: 'Ko ti je kriv što si pašče razmazio.'

 

Također, sinoć su održani zborovi građana u Blažuju i Rakovici. Pojedina naselja u tim mjestima nikako nemaju vodu. Građani su se žalili jer godinama ništa nije urađeno po tom pitanju. Načelnik, umjesto da preuzme odgovornost, kritiku je uputio na račun ministra komunalne privrede u Kantonu Sarajevo Srđana Mandića. Razlog je što je ministar Mandić, za razliku od načelnika koji to nikad nije uradio, u prvoj godini svog mandata posjetio naselje u sastavu općine Ilidža koje nema vodu i time, osim svog posla, uradio i dio načelnikovog.

 

Načelnik smatra da je ministar 'došao u njegovu kuću bez najave' i 'laže građane da će im priključiti vodu', jer 'ne može to uraditi bez saglasnosti Općine, bez pitanja babe' (sebe naziva babom). Načelnik je tim poručio da je spreman ne dozvoliti priključke za vodu, građane ostaviti bez vode ko zna još koliko, samo da ne bi narušio princip svog suverenog i autoritarnog vladanja Ilidžom.

 

Poručujemo načelniku da Ilidža nije ničija babovina niti ima babu. Građani Ilidže su njeni vlasnici.

 

Dok načelnik pokušava da opravda vlastiti nerad i nerad svojih stranačkih kolega koje su rukovodile i vodovodom i ministarstvom komunalne privrede, ministar Mandić radi konkretne stvari. Ministarstvo će uspostaviti precizne kriterije za dodjelu vodnih naknada. Nedopustivo je da u 21. vijeku, u najnaprednijem kantonu jedne države, u općini koja je infrastrukturno povezana s glavnim gradom, postoje naselja bez priključka na vodu i kanalizaciju.

 

Treba naponenuti da građani mole za vodu godinama, da prethodna direktorica Vodovoda Azra Muzur nije učinila ništa za te ljude, ali je ipak po političkoj liniji dobila najveće priznanje Općine Ilidža za 2019.

 

Od načelnika Memića ne očekujemo ispriku jer se na desetine jednako opravdanih poziva da to uradi nije odazvao. O povlačenju s pozicije načelnika da ne govorimo. Međutim, odgovornost za njegove postupke snosi i Stranka demokratske akcije čiji je kandidat za mjesto načelnika bio. Pozivamo ih da se ograde od Memićevih izjava i osude ih. U suprotnom, može se smatrati da su Memićivi antigrađanski istupi i njihovi.

 

Također, očekujemo i od Etičke komisije Općine Ilidža da u vezi s načelnikovim uvredama na račun građana reaguje. Načelnik je najvidljivija politička figura jedne općine i svojim javnim istupima kreira i njen imidž. Međutim, to što prezentira Memić, nije slika Ilidže niti zaslužuje da se takav primitivizam veže za njeno ime. Klub vijećnika Naše stranke u Općinskom vijeću Ilidža će svakako Etičkoj komisiji podnijeti prijavu protiv načelnika - saopšteno je iz Naše stranke.

 

 

(DEPO PORTAL; BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI