Iz MUP-a KS saopšteno

Otkriven uzrok požara u neboderu na Grbavici: Sve je krenulo sa balkona...

Hronika 09.11.19, 16:20h

Otkriven uzrok požara u neboderu na Grbavici: Sve je krenulo sa balkona...
Požar u neboderu u ulici Grbavička broj 6a izbio je oko 20:52 sata u stanu na 9. spratu, ali se ubrzo proširio na susjedni stan pored, te na stan na 10. spratu

 

Do požara koji je u petak navečer izbio u neboderu u sarajevskoj ulici Grbavička najvjerovatnije je došlo usljed bacanja neugašenih opušaka cigareta u PVC korpu za smeće - potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

 

-Izvršenim uviđajem i po izjavi ovlaštenog vještaka konstatovano je da je do požara najvjerovatnije došlo usljed bacanja neugašenih opušaka cigareta u PVC korpu za smeće, a koja se nalazila na balkonu stana, nakon čega se proširio u unutrašnjost stana i stambene zgrade, nanijevši materijalnu štetu na ukupno tri stana - izjavio je glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

 

Požar u neboderu u ulici Grbavička broj 6a izbio je oko 20:52 sata u stanu na 9. spratu, ali se ubrzo proširio na susjedni stan pored, te na stan na 10. spratu.

 

U požaru nije bilo povrijeđenih osoba, a medicinska pomoć ukazana je dvojici vatrogasaca koji su učestvovali u gašenju požara, te dvojici policajaca koji su se nagutali dima.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI