AMERIKA I EVROPA OPET DIJELE BIH

Ostaće jedna mala muslimanska državica oko Sarajeva... ‘Herceg-Bosnu’ dobija Hrvatska, a Srbija Republiku Srpsku!

Front 06.11.19, 09:59h

Ostaće jedna mala muslimanska državica oko Sarajeva... ‘Herceg-Bosnu’ dobija Hrvatska, a Srbija Republiku Srpsku!
- Po tom planu ‘Herceg-Bosnu’ bi dobila Hrvatska, Srbija bi dobila Republiku Srpsku, a ostala bi jedna mala muslimanska državica oko Sarajeva... Amerikanci i sada govore da žele da se Srbija odrekne Kosova, a da dobije Republiku Srpsku - tvrdi Francis Boyle

 

 

Gostujući putem video linka nedavno u programu N1 televizije, prvi agent BiH pred Međunarodnim sudom pravde i profesor međunarodnog prava Francis Boyle, osim o ponovo aktuelnoj revizije presude u slučaju "Bosna i Hercegovina protiv Srbije za genocid", govorio je i o stalnoj prijetnji podjele postratne bh. države.  

 

francis-boyle


Odgovarajući na konstataciju da se često govori o razmjeni teritorije u okviru rješavanja pitanja Kosova, profesor Boyle tvrdi:


- Plan Amerikanaca i Evropljana je još uvijek da se podijeli Bosna i Hercegovina. To je još po sporazumu iz Karađorđeva, a i u planu Oven - Stoltenberg, kojim se trebalo podijeliti BiH na tri dijela. Po tom planu ‘Herceg-Bosnu’ bi dobila Hrvatska, Srbija bi dobila Republiku Srpsku, a ostala bi jedna mala muslimanska državica oko Sarajeva... Amerikanci i sada govore da žele da se Srbija odrekne Kosova, a da dobije Republiku Srpsku,


Na pitanje je li imenovanje specijalnog predstavnika Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Mathewa Palmera dio tog plana i je li BiH ostavljana kao mjesto na kojem velike svjetske sile igraju svoje igre, a narod u BiH da bude njihovo igraište, profesor Boyle odgovara:


- Da, mislim da je plan SAD i Evrope da podijele BiH između Hrvatske i Srbije. Koraci koji smo vidjeli idu u tom pravcu, uključujući i oživljavanje Hejsovog plana (Aprilski paket). To je bio plan i od 1992. Velike sile još igraju igre u BiH. Ljudi u BiH se trebaju oduprijeti i odbiti taj Aprilski plan.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI