O neviđenoj drami u sarajevu

Detaljni izvještaj MUP-a KS: Čaušević je prvo pucao na policiju, a onda se ubio ručnom bombom...

Hronika 05.11.19, 16:46h

Detaljni izvještaj MUP-a KS: Čaušević je prvo pucao na policiju, a onda se ubio ručnom bombom...
Od posljedica upotrebe vatrenog oružja, smrtno je stradala ženska osoba inicijala S.T. 1980. godište, dok je također ženska osoba incijala S.M. 1960. godište zadobila teže tjelesne povrede

 

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić potvrdio je na pres-konferenciji da je Nedžad Čaušević, osumnjičeni za ubistvo ženske osobe u naselju Nedžarići, prilikom bjekstva pucao na policiju, a potom i izvršio samoubistvo aktivirajući ručnu bombu. 

 

Iz MUP-a KS navode da je tokom potrage za osumnjičenim, vozilo koje je koristio tokom izvršenja krvičnih dijela locirano u saradnji sa službenicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i policijskim službenicima Policijske uprave Istočno Sarajevo na lokalitetu Krupca, područje općine Istočna Ilidža, a potom je lociran i sam osimnjičeni na obliženjem šumskom lokalitetu. 

 

-Nakon što je primijetio policijske službenike, osumnjičeni je iz vatrenog oružja pucao prema policijskim službenicima kojom prilikom niko nije povrijeđen, a potom je uočivši veći broj policijskih službenika u svojoj blizini, izvršio samoubistvo aktivirajući ručnu bombu - rekao je Hadžiabdić.

 

Podsjeća da je jutros u 07.17 sati Operativni centar Uprave MUP-a Kantona Sarajevo obaviješten da su dvije osobe zadobile povrede za koje se sumnja da proistekle iz upotrebe vatrenog oružja na lokalitetu Nedžarića, u ulici Aleja Bosne Srebrene. Odmah su na lice mjesta izašli policijski službenici Uprave MUP-a KS, kao i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, čiji ljekar je konstatovao smrt jedne osobe, dok je druga osoba koja je zadobila povrede prevezena u Opću bolnicu "Abdulah Nakaš", a potom u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. 

 

Od posljedica upotrebe vatrenog oružja, smrtno je stradala ženska osoba inicijala S.T. 1980. godište, dok je također ženska osoba incijala S.M. 1960. godište zadobila teže tjelesne povrede te je zadržana na daljem liječenju u Klinici za torokalnu hirurgiju i van je životne opasnosti. 

 

Na mjestu događaja je izvršen uviđaj kojim su rukovodili tužioci Kantonalnog tužilaštva KS.

 

-Radeći na rasvjetljavanju izvršenih krivičnih djela, u ovom momenu kvalifikovanih kao ubistvo iz člana 166 i izivanja opće opasnosti sa težom posljedicom iz člana 323 Krivičnog zakona FBiH, policijski službenici Uprave MUP-a KS su identifikovali osobu  koja je osumnjičena za izvršenje istih, a radi se o Nedžadu Čauševiću, 1978. godište - naveo je Hadžiabdić. 

 

On je također ovom prilikom zahvalio na saradnji policijskim službenicima PU Istočno Sarajevo, kao i službenicma Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

 

(Fena/MR)

BLIN
KOMENTARI