tri godine nakon ubistva pjevačice

Zoran Marjanović sav u crnom na optuženičkoj klupi: Koji je ključni detalj posve promijenio tok istrage?!

Hronika 05.11.19, 13:29h

Zoran Marjanović sav u crnom na optuženičkoj klupi: Koji je ključni detalj posve promijenio tok istrage?!
Saslušanje Zorana Marjanovića pred sudskim većem tek je prvi korak do presude za ubistvo pjevačice. U narednom periodu očekuje nas proces u kojem će biti saslušano na desetine svjedoka, ali isto tako biće izvedeni i dokaza koji bi sudu ukazali na sve detalje i činjenice slučaja

 

 


Zoran Marjanović (41), koji je optužen da je 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki kod Borče ubio suprugu, pjevačicu Jelenu Marjanović (33), danas bi prvi put javno trebalo pred sudom da iznese svoju odbranu.


Marjanović je u Palatu pravde stigao oko 10 sati, obučen sav u crno i u pratnji advokata. Tamne naočare za sunce nije skidao ni kada je ušao u zgradu. U Palati pravde velika je gužva zbog konačnog početka suđenja za medijski najpraćeniji zločin u Srbiji.


Marjanović pred početak suđenja mirno sjedi na klupici dok ga okružuje na desetine fotoreportera i novinara, javlja Blic.rs.


Marjanović, koji je jedini optužen za zločin koji već duže od tri godine potresa Srbiju, rekao je ranije da je spreman za početak suđenja. Okupljenim novinarima je odgovorio da se dobro osjeća, iako je djelovao uznemireno.


Na današnjem ročištu predviđeno je da se optuženom pročita optužnica, ali i da Marjanović ispriča šta se dešavalo tog kobnog dana.


Posljednji put on je o ubistvu svoje supruge govorio 15. septembra 2017. godine, kada je uhapšen pod sumnjom da je on bio taj koji je Jelenu Krsmanović udario devet puta u glavu i tako je ubio.


Ipak, saslušanje Zorana Marjanovića pred sudskim većem tek je prvi korak do presude za ubistvo pjevačice.


U narednom periodu očekuje nas proces u kojem će biti saslušano na desetine svjedoka, ali isto tako biće izvedeni i dokaza koji bi sudu ukazali na sve detalje i činjenice slučaja, a prije svega dokazali krivicu okrivljenog Marjanovića.


Tako će se pred sudijom pojaviti svjedoci koji su saslušani pred tužilaštvom: od članova porodice Marjanović, preko poznanika pjevačice i njenog supruga koji bi trebalo da govore o odnosu dvoje supružnika, pa sve do mještana Crvenke koji su tog 2. aprila 2016. godine bili na nasipu u Crvenki u vrijeme ubistva pjevačice.

 

Odali ga tragovi blata

Navodno je ključni detalj koji je posve promijenio tok istrage bilo vještačenje odjeće osumnjičenog – tragovi blata pronađeni na njegovoj trenirci odgovarali su prema hemijskim sastavu blatu s mjesta na kojem je pronađeno Jelenino beživotno tijelo.
Prema optužnici, Marjanović je namamio svoju suprugu da siđu sa nasipa, a zatim je metalnim predmetom više puta udario u glavu. Pjevačica je preminula od snažnih udaraca koji su joj polomili lobanju.
Ukoliko se dokaže krivnja, za teško ubojstvo Marjanoviću prijeti do 40 godina zatvora.

Pored saslušanja svedoka, sud će izvesti i niz dokaza koje su tužilaštvo, ali i odbrana Marjanovića predložili.


Tako će na suđenju biti uvida u izveštaj sa mjesta gdje je tijelo pjevačice pronađeno, u obdukcioni nalaz, ali i u nalaze i mišljenja vještaka koja su ukazala na opravdanu sumnju da je učinilac stravičnog ubistva u Crvenki Zoran Marjanović.


Među dokazima koji će biti izvedeni biće i uvida u snimke sa sigurnosnih kamera s autobusa 104, ali i sa jedne porodične kuće u Crvenki koja gleda na nasip.


U sud će biti pozvani i vještaci koji bi trebalo da objasne do detalja sve vezano za vještačenja koja su obavili i šta je njima utvrđeno.


Samim tim, koliko će suđenje decenije trajati nije izvesno.


Više detalja, kao i fotografije sa lica mjesta možete pogledati ovdje.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


 

BLIN
KOMENTARI