upozorio na mnoge zamke

George Soros otkriva ko je 'smrtni neprijatelj'

Hronika 03.11.19, 15:12h

George Soros otkriva ko je 'smrtni neprijatelj'
"Vrlo sam ponosan na svoje neprijatelje", rekao je u intervjuu u svom stanu na New York's Upper East Sideu. "To je savršeno za reći diktatoru ili potencijalnom diktatoru ako me identificira kao neprijatelja"

 


George Soros je filantrop milijarder, bivši trgovac valutama, prvak liberala i - u određenim krugovima - baba roga. Čini se da mu je ova posljednja etiketa počasna značka, piše The New York Times.

 

"Vrlo sam ponosan na svoje neprijatelje", rekao je u intervjuu u svom stanu na New York's Upper East Sideu. "To je savršeno za reći diktatoru ili potencijalnom diktatoru ako me identificira kao neprijatelja."

 

Popis ljudi koji Sorosa smatraju neprijateljem uključuju američkog predsjednika Trumpa i njegovog osobnog odvjetnika Rudolpha Giulianija, vladu Kine, i veliki broj teoretičara zavjera.

 

Njihovi prigovori gospodinu Sorosu (89 godina), proizlaze iz njegove podrške liberalnim politikama i super PAC-ovima koji su se suprotstavili Trumpu i podržavali demokratske kandidate poput Hillary Clinton. Kao i zbog njegove Fondacije za otvoreno društvo, koja je, financirana od njegovih milijardi, podržavala demokraciju i ljudska prava u oko 120 zemalja, često suprotstavljajući se autokratskim režimima.

 

Protiv Brexita, kineskog i američkog predsjednika


Postoji i znatna količina antisemitizma usmjerena prema Sorosu, koji je rođen u židovskoj obitelji u Mađarskoj.

 

Tek što je ovog tjedna objavio zbirku eseja, pod nazivom "U obranu otvorenog društva", priznao je da njegov brand "globalizma" - za koji on misli da znači integriranu, globalnu ekonomiju na kojoj vlada vladavina prava - ne ide u prilog pristupa Trumpa "America First", trgovinskog rata, rasprave oko Brexita i eskaliranja borbi na Bliskom istoku.

 

Gledajući kroz prozor sa širokim pogledom na Central Park, Soros je govorio o Kini, Trumpu i onome za koga smatra da će se suočiti s predsjednikom na izborima sljedeće godine.

 

Soros je naime uvjeren je da će se luk povijesti uskoro okrenuti unatrag prema njegovom putu nakon što javnost reagira na posljedice Trumpova izbora, Brexit i probuđeni nacionalizam.

 

Ostatak čitajte ovdje

 

(EXpress.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI