lider sda poručio

Izetbegović: Ako Srbi i RS neće u NATO, onda se neće ni ići u NATO

Hronika 01.11.19, 11:55h

Izetbegović: Ako Srbi i RS neće u NATO, onda se neće ni ići u NATO
Izetbegović je u razgovoru za RTRS još jednom naglasio kako se ANP mora poslati u Brisel jer to predstavlja provođenje ranije usvojenih odluka

 

Lider SDA Bakir Izetbegović tvrdi da Godišnji nacionalni program (ANP) nije uslov za formiranje Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, jer on predstavlja, kako je rekao, vladavinu zakona i poštovanje ustavno-pravnog sistema u BiH. Dodao je da ako Srbi i entitet Republika Srpska neće u NATO, onda se neće ni ići u NATO.

 

Izetbegović je u razgovoru za RTRS još jednom naglasio kako se ANP mora poslati u Brisel jer to predstavlja provođenje ranije usvojenih odluka.


"Ranije usvojeni zakoni i odluke moraju biti ispoštovani i to sam sa (liderom HDZ-a Draganom) Čovićem i (liderom SNSD-a Miloradom) Dodikom potpisao 5. avgusta.

 

Što se nas tiče, to može biti minimalni aspekt, redukovani ANP u kojem akcenat može biti potpuno stavljen na civilni dio, a možemo koordinisati tempo sa Srbijom i, na kraju krajeva, prihvatiti ono što je krucijalno važno za Srbe, da nema članstva u NATO bez novog konsenzusa i dogovora, ali se zakoni ove zemlje moraju poštovati", poručio je Izetbegović.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI