FOTO/ POVODOM SVJETSKOG DANA ŠTEDNJE

Rafa Žirafa u bh. vrtićima: Raiffeisen banka donirala tri dječija igrališta vrijedna preko 43.000 KM

Biznis Klub 31.10.19, 17:39h

Rafa Žirafa u bh. vrtićima: Raiffeisen banka donirala tri dječija igrališta vrijedna preko 43.000 KM
U 2019. godini postavljena Rafa Žirafa igrališta u vrtićima u Livnu, Bosanskoj Krupi i Banjoj Luci... Više od 700 mališana posjetilo Raiffeisen Centralu i poslovnice povodom Svjetskog dana štednje

 

 


„Posvećenost ovom projektu se temelji na Raiffeisen vrijednostima i osnovnim principima strategije održivosti naše Grupacije, u skladu s kojima Banka nastoji doprinijeti zajednici u kojoj posluje. Obilježavajući Svjetski dan štednje na ovaj način smo Bosnu i Hercegovinu učinili bogatijom za 33 dječija igrališta. Vodili smo računa i o sigurnosnom aspektu kao i zaštiti okoliša, te da mobilijar zadovoljava sve neophodne standarde. Vjerujem da će nova igrališta mališanima biti zabavna i da će tu rado provoditi svoje vrijeme“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

 

rafa-zirafa-3

Predstavnici Raiffeisen banke sa mališanima


Tokom ove godine postavljena su i svečano otvorena Rafa Žirafa igrališta u: Dječijem multietničkom inkluzivnom vrtiću „Sunčani most 2“ iz Livna, Dječijem obdaništu i domu učenika Bosanska Krupa, te Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banja Luka, a u okviru projekta koji Raiffeisen banka u saradnji s Western Unionom realizuje još od 2008. godine. Ukupna vrijednost ova tri igrališta premašuje 43.000 KM. 

 

rafa-zirafa-4

Učenici OŠ Isak Samokovlija u Raiffeisen banci


Već tradicionalno, povodom Svjetskog dana štednje Raiffeisen banka ugosti veliki broj mališana. Ove godine poslovnice i Centralu Raiffeisen banke je posjetilo preko 700 djece iz škola i vrtića. Oni su imali priliku da se, u prijatnoj i veseloj atmosferi, upoznaju s osnovama bankarskog poslovanja te im je još jednom naglašen značaj štednje za bolju budućnost. 

 

rafa-zirafa-2

 

Među vodećim bankama u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Australiji 

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji.  
Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 100 poslovnica pruža usluge za oko 430.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu. 
Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.
Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


 

BLIN
KOMENTARI