OSUMNJIČENA ZA UBISTVO NINE IVANKOVIĆA

Iako su joj obje noge polomljene, strahuju da bi mogla pobjeći: Produžen pritvor Suniti Hindić

Hronika 31.10.19, 16:31h

Iako su joj obje noge polomljene, strahuju da bi mogla pobjeći: Produžen pritvor Suniti Hindić
Braniteljica osumnjičene, advokatica Nada Dalipagić predložila je Sudu ukidanje mjere pritvora zato što, kako je navela, nije ispunjen osnovni uvjet za produženje pritvora, odnosno da je osumnjičena počinila krivično djelo koje joj se stavlja na teret

 

 


Suniti Hindić (21), osumnjičenoj za ubistvo Nine Ivankovića, vlasnika motela "Villa Ivanković", kako saznaje Avaz, produžen je pritvor za još dva mjeseca, i to zbog mogućnosti bijega. 


Odlučilo je to u poslijepodnevnim satima Krivično vijeće Kantonalnog suda Mostar, kako je potvrđeno za Avaz, a nakon ročišta koje je jutros održano u ovoj pravosudnoj instituciji.


Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, podsjetimo, zatražili su produženje pritvora za dva mjeseca upravo zbog postojanja mogućnosti bijega optužene Hindić.


Također, pružili su dokaz o tome da su date naredbe za provođenje brojnih vještačenja, balističkog, medicinskog, hemijskog i drugih, ali su i naveli da do danas Tužilaštvo nije dobilo nijedan nalaz.


Braniteljica osumnjičene, advokatica Nada Dalipagić predložila je Sudu ukidanje mjere pritvora zato što, kako je navela, nije ispunjen osnovni uvjet za produženje pritvora, odnosno da je osumnjičena počinila krivično djelo koje joj se stavlja na teret.


Također, iznijela je da nije ispunjen ni posebni pritvorski razlog da bi osumnjičena bježala, s obzirom na to da je državljanka BiH, da nema drugo državljanstvo, niti ima bilo gdje nekretnina, pogotovo uz činjenicu da trenutno ima lom obje noge.


Stoga, ona je predložila je izricanje blažih mjera za osiguranje prisustva osumnjičene i nesmetano vođenje krivičnog postupka.


Nakon odluke o produženju pritvora, Dalipagić je najavila podnošenje žalbe Vrhovnom sudu FBiH.

 

(Avaz/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI