U PERIODU OD 5 DO 21 SAT

Konačno kraj višesatnom čekanju: Od sutra ponovo dvosmjerni saobraćaj kroz tunele u Vranduku!

Hronika 31.10.19, 15:35h

Konačno kraj višesatnom čekanju: Od sutra ponovo dvosmjerni saobraćaj kroz tunele u Vranduku!
Izvođači radova završili su planirane radove, ugrađena su i dva sloja tampona, ukupno 12 centimetara asfalta, dok će završni "habajući“ sloj asfalta, debljine četiri centimetra, biti nanesen na proljeće 2020. godine

 

 

Javno preduzeće Ceste Federacije Bosne i Hercegovine od sutra ujutro, u periodu od 5 do 21 sat, ponovo uspostavlja dvosmjerni saobraćaj kroz tunele u zeničkom naselju Vranduk - potvrdio je Feni Nijaz Hadžikadunić iz JP Ceste FBiH.


- Dobili smo saglasnost od Federalnog ministarstva prometa i komunikacija te od sutra, od pet sati ujutro, na snagu stupa novi režim saobraćaja kroz tunele u Vranduku - dodao je Hadžikadunić, koji je u ulozi predstavnika investitora obišao gradilište u Vranduku.


Ističe kako su izvođači radova završili planirane radove, ugrađena su i dva sloja tampona, ukupno 12 centimetara asfalta, dok će završni "habajući“ sloj asfalta, debljine četiri centimetra, biti nanesen na proljeće 2020. godine.


- Novi režim saobraćaja podrazumijeva da će se u periodu od 5 do 21 sat saobraćaj odvijati u oba smjera, a od 21 do 00.30 sati jednosmjerno i naizmjenično.


U periodu od 00.30 do pet sati ujutro bit će potpuna obustava saobraćaja kroz ove tunele kako bi se ugradila zaštitna i druga oprema - najavljuje Hadžikadunić.

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI