Foto/ Osumnjičena za ubistvo Nine Ivankovića

Uz jako policijsko osiguranje: Sunita Hindić-Bošnjaković na novom pregledu kod ljekara

Hronika 30.10.19, 09:15h

Uz jako policijsko osiguranje: Sunita Hindić-Bošnjaković na novom pregledu kod ljekara
Hindić-Bošnjaković osumnjičena je da je iz pištolja ubila hercegovačkog poduzetnika Ninu Ivankovića nakon burne svađe u ranim jutarnjim satima u Vili Ivanković

 

Sunita Hindić-Bošnjaković, osumnjičena za ubistvo Nine Ivankovića, vlasnika 'Ville Ivanković', jutros je pod jakom policijskom pratnjom, iz pritvorske jedinice KPZ-a Mostar, dovedena na kontrolni pregled u Kantonalnu bolnicu 'Dr.Safet Mujić', piše Bljesak.info


Podsjećamo, Hindić-Bošnjaković osumnjičena je da je iz pištolja ubila hercegovačkog poduzetnika Ninu Ivankovića nakon burne svađe u ranim jutarnjim satima u Vili Ivanković. 


Kako su kazali iz Tužiteljstva HNŽ još se čeka nalaz naloženih vještačenja u ovom slučaju. Za to vrijeme Hindić-Bošnjaković iza rešetaka liječi se od težih ozljeda nogu, koje je navodno zadobila prilikom bijega nakon ubistva. 

 

Hindić-Bošnjaković je iz Travnika, gdje se, podsjetimo, predala tamošnjoj policiji, u Mostar dovezena s nogama u gipsu. Ona je, navodno, nakon ubistva, skočivši sa zida kraj motela u mjestu Buna kod Mostara zadobila lomove kostiju oba stopala. 

 

Šta je prethodilo ubistvu, ko je sve prisustvovao, ko joj je pomogao u bijegu, te kako je pored policijske potjere uspjela prevaliti toliki put, predmetom je istrage. 

 

Iako se na ročištu njena odbrana, s odvjetnicom Nadom Dalipagić na čelu, usprotivila prijedlogu za određivanje pritvora, jer osumnjičena nema gdje pobjeći, posebno zbog činjenice da su joj slomljene obje noge, sudac je uvažio prijedlog Tužiteljstva HNŽ u kojem je navedeno da postoji mogućnost bijega osumnjičene, s obzirom na to da je često mijenjala adrese stanovanja, te da je usprkos ozljedi u vrlo kratkom razdoblju uspjela pobjeći na travničko područje.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI