Vrbuju radnu snagu

Veliki svjetski trgovački lanac traži radnike u BiH: Obećavaju nadprosječna primanja, plaćen smještaj...

Biznis Klub 28.10.19, 10:09h

Veliki svjetski trgovački lanac traži radnike u BiH: Obećavaju nadprosječna primanja, plaćen smještaj...
Trenutno imamo aktivne oglase u Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini, poručili su za Tportal iz Lidla

 

Trgovci na sve moguće načine pokušavaju doskočiti problemu manjka radne snage. Posebno se to odnosi na Spar i Lidl koji su u snažnoj ekspanziji. Radnike traže širom regije, a njihovi oglasi za posao mogu se vidjeti i u Makedoniji.

 

Lidl Hrvatska, osim u Makedoniji, trenutno vrbuje radnike u Albaniji, Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini. Makedoncima se nudi posao u trgovinama u Rovinju i na Braču. Iste prodavaonice oglašavaju se u BiH, s time da su im pridružene Lidlove trgovine u Istri, piše Tportal.hr.

 

Potencijalnim radnicima u Makedoniji i BiH Lidl nudi istovjetne uvjete. Obećava im 'iznadprosječna fiksna primanja', plaćanje svake radne minute, pokrivanje troškova javnog prijevoza, plaćeni smještaj i ostalo.

 

Slično u Makedoniji nudi i Spar, s time da se u oglasima navodi plaća od 500 eura, a radnici se traže za cijelu Hrvatsku.

 

Pokušali su iz Spara doznati više o njihovoj makedonskoj kampanji, ali bez uspjeha. Dosad su iz te kompanije poručivali kako kontinuirano imaju potrebu za novim djelatnicima. Tako su među prvima krenuli sa zapošljavanjem penzionera nakon što je to omogućeno zakonskim izmjenama.

 

Iz Lidla su na upit odgovorili kako 'tek povremeno nailaze na poteškoće u pronalaženju radne snage'.

 

'Ipak ne možemo izbjeći negativne demografske trendove koji u Hrvatskoj utječu na raspoloživost zaposlenika. Zbog toga, unazad nekoliko godina, radna mjesta povremeno oglašavamo i u zemljama regije koja nas okružuje te vrlo rado dajemo priliku kandidatima iz drugih zemalja koji su zainteresirani postati dijelom našeg tima. Trenutno imamo aktivne oglase u Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini', poručili su za Tportal iz Lidla.

 

Nakon problema u kojima se našao Konzum, odnosno Agrokor, Lidl i Spar agresivno osvajaju tržište. Zahvaljujući dvoznamenkastom rastu prihoda, Lidl je lani učvrstio drugu poziciju među deset najvećih maloprodajnih lanaca. Za razliku od Lidla, koji bilježi organski rast, Sparova ekspanzija značajnim dijelom utemeljena je na akvizicijama. Zahvaljujući preuzimanju Bille i dijela Dione, ali i gradnji novih trgovina, Spar je trenutno treći trgovački lanac u Hrvatskoj.

 

(Tportal.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI