FOTO/ FRAGMENTI SA SNIMANJA

Posljednji dani mira u Sarajevu: Na setu novog bh. filma u režiji Pjera Žalice 'Koncentriši se, baba'

Kultura 27.10.19, 10:15h

Film govori o zadnjim danima mira u Sarajevu, ali to niko još ne shvata ozbiljno

 

 


U Sarajevu je jučer počelo snimanje novog filma Pjera Žalice, radnog naziva “Koncentriši se, baba”. 


U filmu glume Jasna Žalica, Emir Hadžihafizbegović, Alma Prica, Jadranka Đokić, Vedrana Seksan, Admir Glamočak, Dženita Imamović Omerović, Branislav Popović, Izudin Bajrović, Dino Sarija


Scenarij i režiju potpisuje Pjer Žalica, a u autorskoj ekipi su i snimatelj zvuka Predrag Doder, šminku potpisuje Lamija Hadžihasanović Homorac, kostimografiju Sanja Džeba, scenografiju Sanda Popovac, a direktor fotografije je Almir Đikoli.


Film govori o zadnjim danima mira u Sarajevu, ali to niko još ne shvata ozbiljno. Isto tako, u kući na brdima pored grada, broje se i posljednji dani porodice koja se raspada uz samrtnu postelju majke...


Film će se snimati do polovine novembra u Villi Atelier, nekadašnjem ljetnikovcu sarajevske porodice Despić i ateljeu kiparke Ive Despić.


Film “Koncentriši se, baba” produciraju Obala Art Centar, Sarajevo Film Festival i Turska državna radio-televizija (TRT) u okviru zajedničkog projekta Sarajevo grad filma za globalne ekrane (SCF GS). Projekt Sarajevo grad filma za globalne ekrane (SCF GS) fokusira se na reditelje iz Jugoistočne Evrope čiji filmovi su prethodno prikazani i nagrađeni na Sarajevo Film Festivalu.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI