ko je naredio likvidaciju

Ubice nikad nisu pronašli, a danas im podižu spomenik: Godišnjica brutalnog ubistva Adisa Šehovića i Davora Vujinovića

Hronika 26.10.19, 09:19h

Ubice nikad nisu pronašli, a danas im podižu spomenik: Godišnjica brutalnog ubistva Adisa Šehovića i Davora Vujinovića
Protokolom obilježavanja godišnjice će biti otkrivena spomen-ploča policijskim službenicima na mjestu ubistva u ulici Geteova do br. 1, općina Novi Grad Sarajevo.

 


Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Uprava policije MUP-a KS će, u saradnji sa Sindikatom policije Kantona Sarajevo, danas će obilježiti godinu dana od ubistva policijskih službenika Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.


Programom obilježavanja godišnjice predviđeno je održavanje Prvog memorijalnog turnira u malom nogometu „Adis & Davor“, koji će biti otvoren danas u 08.00 sati u sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu, uz najavljeno učešće 26 ekipa iz policijskih agencija u Bosni i Hercegovini. Tom prilikom prisutnima će se obratiti policijski komesar Uprave policije MUP-a KS i predsjednik Upravnog odbora SPKS, te će članovima porodica biti uručene „Zlatne policijske značke“ koje se posthumno dodjeljuju poginulim policijskim službenicima.


Protokolom obilježavanja godišnjice, u 10.00 sati će biti otkrivena spomen-ploča policijskim službenicima na mjestu ubistva u ulici Geteova do br. 1, općina Novi Grad Sarajevo. Nakon otkrivanja spomen-ploče, prisutnima će se obratiti ministar MUP-a Kantona Sarajevo.


Bit će položeno cvijeće na grobove policajaca na Šehidskom mezarju Buća potok i groblju „Sveti Josip“ na Ciglanama, najavljeno je iz MUP-a KS.


Adis Šehović i Davor Vujinovića ubijeni su 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino polje. Adis je preminuo na mjestu, dok je od posljedica ranjavanja na KCUS-u isti dan preminuo i njegov kolega Davor.


Njihove ubice i nalogodavci još uvijek nisu pronađeni.

 

(FENA/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI