video/ šta to koči rasvjetljavanje slučaja?

Puna godina dana od ubistva policajaca Šehovića i Vujinovića: Ministar Katica otkriva zašto je istraga još uvijek bez rezultata?!

Hronika 24.10.19, 20:21h

Puna godina dana od ubistva policajaca Šehovića i Vujinovića: Ministar Katica otkriva zašto je istraga još uvijek bez rezultata?!
Dvojica policajaca ubijena su na dužnosti, 26. oktobra prošle godine, u naselju Alipašino Polje. Istraga za sada nije dala konkretne rezultate

 

Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, poručio je tokom svog gostovanja u Dnevniku TV1 da policijske agencije rade sve što je u njihovoj nadležnosti i moći kako bi se istražilo  ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

 

Dvojica policajaca ubijena su na dužnosti, 26. oktobra prošle godine, u naselju Alipašino Polje. Istraga za sada nije dala konkretne rezultate.  

 

Na pitanje koliko je moguće doći do nekih novih tragova, odnosno kako je moguće opisati počinioce, a ne i pronaći, Katica je odgovorio da su “protokom vremena sve manje šanse da se istraži određeno krivično djelo, govorim uopšteno, posebno ako je riječ o ubistvima koja su rješiva po nekim kriminalističkim načelima u prvih dan-dva, do sedmice dana, kada imate jednu postojanost materijalnih dokaza koji ukazuju na moguće počinioce krivičnih djela“.

 

Ministar Katica je naglasio da će policija učiniti sve da nađe počinioce, te da istražioci ne trebaju gubiti optimizam.

 

Kompletan razgovor sa ministrom Admirom Katicom možete pogledati u video prilogu.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 

BLIN
KOMENTARI