iza njega ostale trudna supruga i kćerka

Tišinu prekidali uzdasi: Klanjana dženaza bivšem šampionu u kik-boksu Džemalu Mahmiću

Hronika 24.10.19, 19:49h

Tišinu prekidali uzdasi: Klanjana dženaza bivšem šampionu u kik-boksu Džemalu Mahmiću
Brojni prijatelji, članovi porodice, sportisti i poznanici, vidno shrvani bolom, posljednji put su se oprostili od Mahmića. Bolnu tišinu na mezarju prekidali su uzdasi

 

Na mjesnom mezarju u Gradišću kod Zenice danas poslije ikindija-namaza klanjana je dženaza Džemalu Mahmiću (33), bivšem šampionu u kik-boksu, koji je ubijen u utorak u buregdžinici u naselju Londža.

 

Brojni prijatelji, članovi porodice, sportisti i poznanici, vidno  shrvani bolom, posljednji put su se oprostili od Mahmića. Bolnu tišinu na mezarju prekidali su uzdasi.

 

Niko nije mogao ostati imun na činjenicu da je Mahmić tragično stradao, odnosno da je ubijen, a posebno pogađa u srce činjenica da je iza njega ostale trudna supruga i kćerka.

 

Podsjetimo, Anto Palavra, inače MMA borac iz Nove Bile, sumnjiči se da je usred dana izrešetao Mahmića. Višestrukim povredama Mahmić je podlegao u zeničkoj bolnici tokom pokušaja reanimacije.

 

Palavra je najprije bio u bijegu 24 sata, nakon čega se, poslije cjelonoćnih pregovora policije s porodicom i prijateljima, predao.

 

Tužilaštvo ZDK danas je zatražilo od Kantonalnog suda u Zenici određivanje mjere pritvora za Palavru.

 

Inače, Mahmić je višestruki prvak BiH, Balkana i Evrope, te viceprvak svijeta u kik-boksu. Bio je profesionalni prvak BiH u boksu, a svojevremeno je bio najperspektivniji bh. borac.

 

(Foto i tekst: Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI