NAKON VELIKE PRAŠINE U SUSJEDSTVU

Privedeno svih pet mladića: Osumnjičeni da su godinu dana silovali maloljenticu (15), sve snimali pa je ucjenjivali...

Hronika 18.10.19, 08:15h

Privedeno svih pet mladića: Osumnjičeni da su godinu dana silovali maloljenticu (15), sve snimali pa je ucjenjivali...
U fokusu hrvatske javnosti proteklih dana bio je slučaj silovanja maloljetnice u Zadru. Kako sumnja policija, mladići u dobi od 17 do 19 godina više puta tijekom godinu dana silovali su 15-godišnjakinju. Ta su kaznena djela snimali i tim snimkama djevojku ucjenjivali

 

    

 

Posljednjeg od petorice osumnjičenika za grupno silovanje maloljetnice zadarska policija privela je u četvrtak nešto prije 20 sati, javila je Hina.


Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru u četvrtak je prihvatilo žalbu tužiteljstva te je svoj petorici osumnjičenika za grupno silovanje maloljetnice odredilo mjesec dana istražnog zatvora. Ta odluka je pravomoćna i na nju više nema prava žalbe.


Policijski službenici PU zadarske postupili su temeljem današnjeg naloga Županijskog suda i tijekom večeri u zatvor u Zadru predali sve osobe na koje se nalog odnosio, rekla je sinoć Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske.


U fokusu hrvatske javnosti proteklih dana bio je slučaj silovanja maloljetnice u Zadru. Kako sumnja policija, mladići u dobi od 17 do 19 godina više puta tijekom godinu dana silovali su 15-godišnjakinju. Ta su kaznena djela snimali i tim snimkama djevojku ucjenjivali.


Veliku prašinu u javnosti podigla je prošlotjedna odluka suda da osumnjičenike, nakon što su ispitani u Županijskom državnom odvjetništvu i kod suca istrage Županijskog suda u Zadru, pusti da se brane sa slobode uz mjere opreza.

 

(FENA/ad/Foto:Arhiv)

 

BLIN
KOMENTARI