nakon povrede

Radosne vijesti dolaze iz Rima: Evo u kojoj je fazi oporavka Edin Džeko

Sport 17.10.19, 15:56h

Radosne vijesti dolaze iz Rima: Evo u kojoj je fazi oporavka Edin Džeko
Prema italijanskim medijima koji su pratili trening Vučice, Dijamant je danas trenirao sa ostatkom ekipe, ali sa zaštitnom maskom

 

Nakon što je propustio reprezentativno okupljanje i utakmice A selekcije protiv Finske u Zenici i Grčke u Atini, najbolji bh. napadač, Edin Džeko, konačno je počeo trenirati.

 

Roma će u nedjelju gostovati kod Sampdorie, a po svemu sudeći, Edin Džeko bi se mogao naći u sastavu za taj susret, ali pitanje je koliko on zapravo može igrati poslije povrede jagodične kosti.

 

Prema italijanskim medijima koji su pratili trening Vučice, Dijamant je danas trenirao sa ostatkom ekipe, ali sa zaštitnom maskom.

 

Kako oni navode, još uvijek nije poznato da li će bh. reprezentativac igrati u duelu protiv Sampdorie. Doktori koji su ga operisali savjetovali su mu da ipak propusti naredno kolo Serie A, te da se na adekvatan način spremi do susreta sa Milanom, koji ne rasporedu sljedeće sedmice.

 

Trener Rome, Claudio Ranieri, u susretu 8. kola Serie A, odlučit će se za Nikolu Kalinića u vrhu napada, dok će Dijamant ostati na klupi.  

 

(sport1.oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI