FOTO/ MUČNA DELOŽACIJA U BIH

Dramatične scene sa lica mjesta: Majku i kćerku policija na silu izvukla iz kuće, građanka htjela pomoći pa je uhapsili!

Hronika 17.10.19, 13:19h

Dramatične scene sa lica mjesta: Majku i kćerku policija na silu izvukla iz kuće, građanka htjela pomoći pa je uhapsili!
Advokat Smiljana Moravac Babić izjavila je da u 24 godine advokature ne pamti nešto ovakvo

 

 

 

 

Živimo 50 godina u kući koju smo otplatili uredno. Tužio nas je Janko Trivić koji je izmislio dug od 7.000 maraka.
Izjavila je ovo za Srpskainfo Sanja Popović, koju je policija zajedno sa njenom majkom Vukosavom na silu izvela iz kuće.


– Došli su sa dokumentima koji nisu ovjereni. Deložacija je pokrenuta zbog 7.000 KM, a kuća vrijedi 200.000 KM – ističe Popovićeva.


Drama ispred porodične kuće Popovića u banjalučkom naselju Starčevica traje i dalje, a policija je uhapsila i jednu Banjalučanku koja je pokušala doći do kuće u kojoj se provodi deložacija.


Novinarskim ekipama nije dozvoljen pristup.


Advokat Smiljana Moravac Babić izjavila je da u 24 godine advokature ne pamti nešto ovakvo.


– Popovići su bukvalno izvučeni iz kuće zbog navodnog duga od 7.000 maraka, a kuća vrijedi 200.000 maraka. Sudski izvršilac je krio odluku suda koja nije imala ni pečat. Ovo danas je urađeno bez poštivanja osnovnih ljudskih prava, a prijete mi krivičnom prijavom.U šoku smo svi mi i ne vjerujem da se ovo desilo danas. Molile su na sve načine, govorila sam da imaju pravo na zaštitu, a ovo je ravno kriminalu – rekla je advokat Popovića.


Dodala je da Popovići nemaju imovine, te da nije normalno niti u skladu sa zakonom da neko zbog duga od 7.000 maraka dobije imovinu od 200.000 maraka.

 

Više fotografija sa lica mjesta pogledajte na Srpskainfo.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI