Kvalifikacije za Euro 2020

Ni e od euforije u Atini: Očekuje se mizerna posjeta, za meč Grčke i BiH prodano samo 6.000 ulaznica

Sport 15.10.19, 16:18h

Ni e od euforije u Atini: Očekuje se mizerna posjeta, za meč Grčke i BiH prodano samo 6.000 ulaznica
Utakmica osmog kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 Grčka-BiH igra se večeras na Olimpijskom stadionu ”Sryros Louis” u Atini sa početkom u 21.45 sati po lokalnom, odnosno 20.45 po srednjoevropskom vremenu

 

U Atini je danas trebala biti tradicionalna fudbalska euforija pred večerašnji balkanski derbi godinama ljutih rivala, nacionalnih timova Grčke i Bosne i Hercegovine. Međutim, na ulicama glavnog grada Grčke ni "e" od euforije. Doslovce, ni navijača Grčke, a niti BiH još uvijek nema.

 

Shodno očajnim rezultatima Grka i malo boljim BiH u kvalifikacijama za EURO 2020, posjeta na najvećem stadionu u zemlji ”helena” večeras će biti mizerna. Prema posljednjim podacima Fudbalskog saveza Grčke, do jutros prodano je svega oko 6.000 ulaznica za utakmicu u kojoj BiH mora pobijediti da bi zadržala šanse za plasman na EURO, dok će Grci s takmičarskog aspekta igrati "revijalni meč".

 

Na impozantnom sportskom zdanju, kapaciteta 69.618 sjedećih mjesta, bit će i oko 300 navijača BiH. Prema uputama Fudbalskog saveza Grčke i Nogometnog/ Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH), oni će se u 19 sati po lokalnom vremenu okupiti na "Panathinaikon" stadionu odakle će pod policijskom pratnjom stići na "Spyros Louis".

 

"Grčka policija će organizovati pratnju za sva vozila bh. navijača koji se nađu u konvoju na Olimpijski stadion Spyros Louis (OAKA), te nakon utakmice na isti način ih vratiti na početnu destinaciju", saopštili su iz N/FS BiH.

 

Utakmica osmog kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 Grčka-BiH igra se večeras na Olimpijskom stadionu ”Sryros Louis” u Atini sa početkom u 21.45 sati po lokalnom, odnosno 20.45 po srednjoevropskom vremenu.

 

Osim susreta u Atini, u grupi "J" danas se sastaju u Helsinkiju od 18 sati Finska i Armenija, te od 20.45 u Vaduzu Lihtenštajn i Italija.

 

Poslije sedam odigranih kola, Italija, koja je već osigurala plasman na narednom Evropskom prvenstvu, prva je u grupi "J" s maksimalnim 21 bodom. Slijede Finska 12, Armenija i BiH po 10, Grčka pet, te Lihtenštajn s dva osvojena boda.

 

(AA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI