danas u banjaluci

Članovi 'Pravde za Davida' ispred suda uoči saslušanja Suzane Radanović: 'Dobila sam nalog, ne znam šta je...'

Hronika 14.10.19, 08:49h

Članovi 'Pravde za Davida' ispred suda uoči saslušanja Suzane Radanović: 'Dobila sam nalog, ne znam šta je...'
- Smatramo da je ovo nastavak represije koja se vrši nad porodicom Dragičević i ljudima koji su im podrška. Sudi se majci, dok su ubice i oni koji im čuvaju leđa i dalje na slobodi – tvrde

 

Ispred Osnovnog suda u Banjoj Luci danas su se okupili članovi grupe “Pravda za Davida”, uoči saslušanja u postupku koji pokrenut protiv Suzane Radanović, majke smrtno stradalog banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

 

Radanović je rekla da ne zna šta joj se stavlja na teret zbog dešavanja od 25. decembra prošle godine na Trgu Krajine.

 

-Dobila sam prekršajni nalog, ne znam šta je u pitanju. Meni je drago da je do ovog došlo, da se sudi majci što je stajala na Trgu noseći sliku svog djeteta, a ubice i dalje šetaju gradom. To je pokazatelj njihove nemoći i straha od mog Davida – rekla je Radanović novinarima prije ulaska u sudnicu.

 

Iz neformalne grupe građana "Pravda za Davida" su naveli da je današnje okupljanje ispred Osnovnog suda, kako navode, znak podrške majci ubijenog mladića.

 

- Smatramo da je ovo nastavak represije koja se vrši nad porodicom Dragičević i ljudima koji su im podrška. Sudi se majci, dok su ubice i oni koji im čuvaju leđa i dalje na slobodi – tvrde.

 

Policija je 25. decembra 2018. privodila Suzanu Radanović, nakon što su intervenisali zbog zabrane okupljanja na Trgu Krajine.

 

Okupljanja grupe "Pravda za Davida", čiji članovi traže istinu u slučaju smrti banjalučkog mladića Davida Dragičevića počela su 26. marta prošle godine.

 

Porodica i članovi grupe "Pravda za Davida“ tvrde da je ubijen, a slučaj do danas nije rasvijetljen.

 

David Dragičević nestao je 18. marta 2018., a njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana poslije na ušću rječice Crkvena u Vrbas.

 

Njegovi posmrtni ostaci su, na zahtjev porodice, 12. marta ove godine ekshumirani i izmješteni u Austriju, gdje su tri dana poslije ponovo sahranjeni.

 

(Fena/mr)

BLIN
KOMENTARI