obećao pa se naglo predomislio

Srpski reditelj ogorčen: Direktor Narodnog pozorišta RS je lažov koji opstruiše film o Jasenovcu! Šta misli taj čovjek ko je on?!

Kultura 12.10.19, 14:20h

Srpski reditelj ogorčen: Direktor Narodnog pozorišta RS je lažov koji opstruiše film o Jasenovcu! Šta misli taj čovjek ko je on?!
S obzirom na to da imamo 150 članova ekipe i oko 600 statista. Ne znam šta misli taj čovjek ko je on, ali ovo je takav udarac protiv ovog filma – izričit je Antonijević, koji dodaje i da u Srpskoj treba da se odluče da li će da podrže ovaj važan film ili neće

 

Snimanje filma o logoru Jasenovac „Dara iz Jasenovca“, u kojem glavne uloge igraju djeca iz potkozarskih sela i glumci iz Republike Srpske, vjerovatno će biti prekinuto zbog opstrukcija direktora Narodnog pozorišta RS Nenada Novakovića, poručuje poznati režiser ovog ostvarenja Predrag Gaga Antonijević.


– U filmu igraju uglavnom banjalučki glumci kojima je Narodno pozorište RS matična kuća i koji su ovih dana dovedeni u vrlo nezgodnu situaciju.


Naime, direktor pozorišta je prije nego što smo počeli da snimamo film pristao da premijeru koju su u pozorištu planirali za 9. novembar pomjeri zato što u tom terminu mi moramo da snimamo određene scene koje uključuju prije svega i te banjalučke glumce. I to je sve bilo dogovoreno, da bi se sada, nakon što snimamo već dvije nedjelje, on naglo predomislio i vratio termin premijere za 9. novembar, čime je direktno ugrozio i ovaj film. On je lažov koji opstruiše ovaj film – tvrdi Antonijević.

 

Kako ističe, takva situacija ga tjera da prekine sa snimanjem filma koji bi trebalo da bude prikazan naredne godine, kada se obilježava 75 godina od oslobađanja zloglasnog logora Jasenovac.


– Ja moram sada da zatvorim film, jer nemam šta da snimim, a mene to košta od 30 do 50 hiljada evra dnevno, s obzirom na to da imamo 150 članova ekipe i oko 600 statista. Ne znam šta misli taj čovjek ko je on, ali ovo je takav udarac protiv ovog filma – izričit je Antonijević, koji dodaje i da u Srpskoj  treba da se odluče da li će da podrže ovaj važan film ili neće.

 

(Srpskainfo/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI