VIDEO/ Brutalni napad snimila nadzorna kamera

Horor pored ceste M17 u Mostaru: Četvorica razbojnika napali prodavača voća, tukli ga teglama

Hronika 09.10.19, 13:15h

Horor pored ceste M17 u Mostaru: Četvorica razbojnika napali prodavača voća, tukli ga teglama
Njega su jučer malo iza 17 sati napala četvorica huligana, koji su se na mjesto događaja dovezli u crnom pasatu registarskih oznaka M83-T-735, za koji je kasnije ustanovljeno da je u vlasništvu Nade Kovačević

Građani Mostara i Hercegovine s razlogom brinu za svoju i sigurnost svojih najbližih. Nakon ubistva Nine Ivankovića, za koje se sumnjiči starleta Sunita Hindić-Bošnjaković, te kasnijeg stravičnog ubistva Lane Bijedić, javnost u gradu na Neretvi zabirnuo je i napad na Alema Džeku od strane četvorice huligana, pored štanda sa voćem na putu M17 u blizini Veležovog stadiona.

 

Njega su jučer malo iza 17 sati napala četvorica huligana, koji su se na mjesto događaja dovezli u crnom pasatu registarskih oznaka M83-T-735, za koji je kasnije ustanovljeno da je u vlasništvu Nade Kovačević.

 

Istragom je utvrđeno da je njime upravljao njen unuk Lovro Bošnjak, koji je jedan od četvorice napadača i koji je sinoć oko 22 sata lišen slobode.

 

Među četvoricom napadača je, saznaje Oslobođenje, i Lovrin brat Luka.

 

Razbojnici su mladića udarali zatvorim pesnicama u glavu, a kasnije su sa štanda uzimali tegle i udarali ga njima. Napadnuti Džeko pokušao se odbraniti nožem koji je koristio za rezanje voća, ali su mu napadači i njega oduzeli, te su dok je pokušavao pobjeći sa njega skinuli majicu sa obilježjima navijačke grupe Red Army, pa se zatim udaljili sa mjesta napada.

 

Tom prilikom su bacili su nož, koji je kasnije pronašao policajac kada je došao na uviđaj.

 

Džeko je zbrinut u bolnici "Safet Mujić".

 

 

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI