Legendarna glumica Neda Arnerić iskreno o teškim trenucima

Nakon smrti trećeg muža htjela si je oduzeti život: 'Navikla sam da budem s nekim i da imam vođu, pogubljena sam...'

ŽENA iN 07.10.19, 19:48h

Nakon smrti trećeg muža htjela si je oduzeti život: 'Navikla sam da budem s nekim i da imam vođu, pogubljena sam...'
Legendarna glumica prvi je put progovorila o životu bez supruga za srpsko izdanje Glorije

 

 

Krajem prošle godine diva jugoslavenskog filma Neda Arnerić doživjela je veliku tragediju - preminuo je njezin suprug Milorad Mešterović. S njim je u vezi bila skoro 40 godina, bio joj je to treći brak, ali je otpočetka znala da je on onaj pravi.

 

Arnerić se jako teško nosila s gubitkom pa je početkom ove godine završila u bolnici nakon navodnog pokušaja samoubistva. Popila je tablete za smirenje, njih više od 20, a u nesvjesnom stanju pronašao ju je njen brat. Srećom, uspjeli su je spasiti i danas je zdrava.

 

Legendarna glumica prvi je put progovorila o životu bez supruga za srpsko izdanje Glorije.

 

neda-arneric-1

 

"Tek sada sam svjesna toga. Nije mi bilo dobro, ali nisam bila svjesna da je to zbog te praznine koju sam osjetila nakon njegove smrti, zbog prekinute navike koja je trajala 37 godina. Ja sam navikla da budem s nekim i da imam vođu, da me neko vodi. Imala sam tri ozbiljne veze i uvijek sam morala vjerovati da su ti moji muškarci puno jači od mene u svakom pogledu. Ja bih im se zbog toga prepustila i vodili su me. Sad odjednom nema nikoga da me vodi i ja sam malo pogubljena. Ali valjda ću se naviknuti na samoću. Imam prijateljice koje su cijeli život same i dobro su organizirane", rekla je Neda, koja je ovo ljeto provela na moru.

 

Mešterović je bio njezin treći suprug. Prvog, Dejana Karaklajića upoznala je na snimanju "Užičke republike" i zbog toga odustala od uloge u tom danas kultnom filmu. Razveli su se nakon dvije godine, a zatim je šokirala javnost kad se udala za 32 godine starijeg glumca Radu Markovića. Nakon tri godine i toj je ljubavi došao kraj, a trećeg supruga upoznala je nakon što je odigrala predstavu. On, inače, liječnik, bio je u publici.

 

"Bio je to 5. rujan 1981. godine. Moj muž došao je pogledati predstavu 'Mušica' u kazalištu 'Dvorište'. Nakon predstave otišli smo na večeru, poslije večere smo se zbližili i počeli smo živjeti zajedno nakon nekoliko dana. Imala sam sreću. Prije toga sam isprobavala svašta jer ne treba se vezati za neke ljude koje znamo iz škole. Imam mnogo prijateljice koje su se udale za svoje dečke iz škole i sve što su imale u životu je taj jedan muškarac", rekla je Arnerić.

 

Nikad nije imala djece, a iako je jedno vrijeme za tim žalila, danas kaže da joj je to drago jer živimo u nestabilnim vremenima. Jako je bliska s djecom i unucima svog brata.

 

Danas priznaje da nije sigurna kako će nastaviti dalje, no osjeća se bolje.

 

"Svoj život sam mjerila prema muževima. Prije Dejana i poslije Dejana. Prije Mileta i poslije Mileta. Sada ne znam kako ću mjeriti. Vjerojatno kao život bez Mileta", rekla je Arnerić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI