otvorio dušu o bolnoj situaciji

Andrej Atijas o razvodu s Anabelom: Nikad više nijedna žena neće nositi moj prsten... Rješavaš problem, a ubiju te sitnice...

Showbizz 05.10.19, 13:00h

Andrej Atijas o razvodu s Anabelom: Nikad više nijedna žena neće nositi moj prsten... Rješavaš problem, a ubiju te sitnice...
Prije malo više od mjesec, Anabela i Andrej zakonski su okončali sedmogodišnji brak


Rijetko koji par s regionalne javne scene je toliko dugo i konstantno bio pod lupom medija i javnosti, kao Anabela i Andrej Atijas. S pažnjom je praćeno njihovo upoznavanje, vjenčanje, organiziranje života u Sarajevu i Beogradu, rođenje kćerkice Blankice, rođendani, romantična putovanja… Sve su ovo bili dijelovi jedne zajednice koje je javnost sa slašću pratila.

 

Međutim, u njihovom životu je bilo i oluja. Kao bomba je na početku veze odjeknula vijest kako je ljubav pjevačice i direktora korporativnih komunikacija i odnosa s vladom pri kompaniji „Siemens“ bila toliko fatalna da je Andrej ekspresno okončao vezu sa Zeničankom Jasminom, koja je u to vrijeme bila trudna s njihovim sinom. Bura se stišala i činilo se da par živi svakodnevicu stabilnije nego ikad. Međutim, prije malo više od mjesec, Anabela i Andrej zakonski su okončali sedmogodišnji brak.

 

Andrej prvi put za magazin Azra govori o razlozima razvoda, sedam godina provedenih u braku s Anabelom, a osam u vezi, te otkriva ima li istine u napisima da je već uplovio u novu vezu.

 

– Našem braku ništa nije presudilo. Nisu kod nas bili ono standardni razlozi tipa neko je nekog prevario pa kao to je na kraju presudilo. Ne, kod nas je to malo duže trajalo, ne mogu reći od samog početka da su krenuli da nam kvare vezu i novinari i svi koji su se miješali u naš brak, mi smo se izborili s tim, ja sam bio neko ko nije bio svjestan te vrste medijskog utjecaja, do tada sam komunicirao s medijima kroz kompaniju koja ima potpuno drugi oblik komuniciranja s medijima. I kad sam ušao u taj svijet, mislio sam da ću se snaći, međutim, to sve me jako zbunilo, sve je bilo tako ubrzano. Ali, prilagodio sam se  tome, uspjeli smo da sve prevaziđemo – kaže Andrej na početku razgovora i otkriva ima li istine u pisanjima tabloida da je učešće Anabeline kćerke Lune, u reality “Zadruga”, unijelo dozu nesuglasica među njima.


Anabela i Andrej imaju kćerku Blanku

 

– Ako bih se razvodio zbog takvih stvari, te da je to uopće utjecalo na nas, mi bismo se razveli dok je Luna bila u “Zadruzi 1”. Ne, jednostavno slobodna volja nas oboje je bila, ništa tipa da je neko napravio nešto pa da se neko malo prešao ili slično. Među nama nije bilo većih problema. Znate kako, u braku kad naletiš na problem ti ga rješavaš, ali sitnice te ubijaju – govori Andrej, koji nakon razvoda nastavlja i dalje živjeti na nekoliko adresa. Proteklih godina, živi na relaciji Sarajevo, Beograd, Ljubljana, ponekad, priča nam i Dubrovnik i Rovinj.

 

Baš kao i Anabela, koja se o razvodu oglasila u jednoj televizijskoj emisiji, naglasivši da će među njima uvijek postojati neraskidiva nit, te da se danima nakon razvoda osjećala kao da joj je neko umro, jer je, priznala je, nijedan muškarac nije osvajao tako kao on, i Andrej na njihovu zajednicu gleda sa mnogo lijepih uspomena.

 
Kompletnu priču čitajte u printanom izdanju magazina Azra.

 

(Azra, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI