Ministar Srđan Mandić potpisao sporazum sa 'Sarajevogasom'

Sarajevo spremno za nastupajuću grijnu sezonu: 'Septembarski računi bit će umanjeni za dio koji smo obećali'

Front 02.10.19, 19:22h

Sarajevo spremno za nastupajuću grijnu sezonu: 'Septembarski računi bit će umanjeni za dio koji smo obećali'
Mandić ističe da je KS spreman za nastupajuću grijnu sezonu, a Vlada je usvojila Informaciju o pripremljenosti sistema za grijnu sezonu, čime su se, uz danas potpisani sporazum, stekli svi preduvjeti za početak grijanja

 

Ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić potpisao je sporazum sa "Sarajevogasom" o subvencioniranju dijela računa za gas koji se odnose na povećanje cijene ovog energenta.

 

Ovim je ispunjeno obećanje dato građanima Sarajeva da neće snositi troškve nastale odlukom Vlade FBiH o povećanju cijene gasa koja su na snagu stupile u septembru ove godine, saopćeno je iz Press službe KS.

 

Mandić ističe da je KS spreman za nastupajuću grijnu sezonu, a Vlada je usvojila Informaciju o pripremljenosti sistema za grijnu sezonu, čime su se, uz danas potpisani sporazum, stekli svi preduvjeti za početak grijanja.

 

- Septembarski računi, koji građanima pristižu početkom oktobra bit će umanjeni za dio koji smo se obavezali. Očekujemo da će Vlada FBiH i BH Gas riješiti nastale probleme do početka grijne sezone - poručio je ministar Mandić.

 

Kantonalno javno komunalno preduzeće "Sarajevogas" obaviješten je da "Gas Promet" u svojstvu operatora transportnog sistema prirodnog gasa u Republici Srpskoj prestaje 1. oktobra sa obavljanjem usluge transporta za potrebe "BH Gasa".

 

Ukoliko potrošnja gasa bude na jučerašnjem i današnjem nivou, iz "Sarajevogasa" procjenjuju da će količine prirodnog gasa kojima raspolaže Sarajevo biti dostatne i tokom sutrašnjeg dana.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI