nakon sjajnog uspjeha

Olimpijski komitet BiH nagradio Amela Tuku: Evo koliko je novca dobio za srebro u Dohi

Sport 02.10.19, 12:36h

Olimpijski komitet BiH nagradio Amela Tuku: Evo koliko je novca dobio za srebro u Dohi
Nadamo se da će budžetske organizacije nadležne za vrhunski sport i njegovo finansiranje takođe konkretno i sistemski podržati Amela Tuku i ostale vrhunske sportiste u njihovim namjerama da ostvare naše i njihove snove“ – saopštili su iz OK BiH

 

Sa velikim oduševljenjem Olimpijska porodica je dočekala ogroman uspjeh Amela Tuke koji je ostvario osvajanjem drugog mjesta na 800m na Svjetskom atletskom prvenstvu koje se održava u Dohi.

 

„Ova medalja je plod dugogodišnjeg rada i odricanja Amela Tuke, njegove posvećenosti uzvišenim sportskim ciljevima i ljubavi prema domovini.  OK BiH je davno prepoznao i podržao  Amelov vrhunski kvalitet i podržava ga u kontinuitetu sa još 13 sportista više od dvije godine na njegovom putu do Olimpijskih igara Tokyo 2020. Ovim uspjehom je napravio odličnu uvertiru za dolazeću olimpijsku godinu i u potpunosti zaslužio simboličnu nagradu od 15.000 KM iz nebudžetske kase Olimpijskog komiteta BiH.

 

Nadamo se da će budžetske organizacije nadležne za vrhunski sport i njegovo finansiranje takođe konkretno i sistemski  podržati Amela Tuku i ostale vrhunske sportiste u njihovim namjerama da ostvare naše i njihove snove“ – saopštili su iz OK BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI