u istočnom sarajevu

O čemu su razgovarali Dodik i Ivancov?

Front 30.09.19, 20:48h

O čemu su razgovarali Dodik i Ivancov?
Ambasador Ivancov je istaknuo da je ozbiljan problem i zabrinjavajuće to da gotovo godinu dana od izbora nisu provedeni izborni rezultati, odnosno da nije formirana vlast u skladu s izbornom voljom birača

 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov saglasili su se danas u Istočnom Sarajevu da je neophodno što prije formirati Vijeće ministara BiH i osigurati legitimno predstavljanje na nivou BiH.

 

Ukazali su da je za dobrobit BiH i njenih naroda neophodno da prestanu opstrukcije i razna uvjetovanja, te da počne proces formiranja vlasti kako bi se krenulo u brojne reforme čija realizacija bi omogućila bolji standard i bolji život u BiH.

 

Ambasador Ivancov je istaknuo da je ozbiljan problem i zabrinjavajuće to da gotovo godinu dana od izbora nisu provedeni izborni rezultati, odnosno da nije formirana vlast u skladu s izbornom voljom birača.

 

Dodik je naglasio da se samo dogovorom i dijalogom političkih subjekata u BiH može omogućiti funkcioniranje BiH kao državne zajednice dva entiteta i tri konstitutivna naroda, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

Zahvalio je ambasadoru Ivancovu i Ruskoj Federaciji na razumijevanju i činjenici da je Rusija jedna od rijetkih zemalja koja se ne miješa u unutrašnje stvari u BiH i ne nameće rješenja, što je svih ovih godina pokazala i danas pokazuje u praksi.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI