IAKO SUNCE I DALJE PRŽI

Bh. meteorolog otkriva: Kada možemo očekivati prvi snijeg ove godine...

Hronika 29.09.19, 15:34h

Bh. meteorolog otkriva: Kada možemo očekivati prvi snijeg ove godine...
U ponedjeljak u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom i povremenom kišom. U ostatku zemlje očekuje se sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost

 

 

Prvi snijeg u našim krajevima možemo očekivati u novembru, kazao je meteorolog FHMZ-a za N1, Bakir Krajinović.


"Jesen je za klimatologe počela prvog ovog mjeseca. Jesen u kojoj smo već, očekujemo nešto toplijom. Kada su u pitanju padavine, trebale bi biti u granicama normalne vrijednosti", kazao je Krajinović.


Na pitanje kada možemo očekivati prvi snijeg ove godine, istakao je:


"Prvi snijeg u našim krajevima možemo očekivati u novembru. Izvjestan je u novembru, sredinom mjeseca. I klimatološki i statistički, snijeg je izvjestan u novembru".


Danas će u zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, jugozapadni. Dnevna temperatura kretat će se od 22 do 28 stepeni Celzijusa.


U Sarajevu se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost i dnevnu temperaturu oko 25 stepeni, prognoziraju meteorolozi Federalnog hidrometerološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).


U ponedjeljak u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom i povremenom kišom. U ostatku zemlje očekuje se sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu od 14 do 19, a dnevna od 23 do 29 stepeni.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI