NAVIJAČI U IŠČEKIVANJU

Edin Džeko danas ima šansu da napravi nešto što nikada nije u karijeri: Poželimo sreću našem Dijamantu...

Sport 29.09.19, 09:43h

Edin Džeko danas ima šansu da napravi nešto što nikada nije u karijeri: Poželimo sreću našem Dijamantu...
Utakmica Lecce - Roma se igra u 15 sati, a nama ostaje samo da poželimo sreću našem napadaču uz želju da će Dijamant danas ponovo obradovati navijače rimskog kluba, kao i Bosance i Hercegovce širom svijeta

 


Fudbaleri Rome danas će u šestom kolu Serije A gostovati na stadionu Via del Mare u Lecceu kod istoimene ekipe, a biće to prilika da Edin Džeko nastavi golgetersku seriju.


Dijamant je dosad postigao 30 golova na gostujućim utakmicama u Italiji, a ukupno je pogodio u 16 različitih gradova u Italiji uključujući i ''gostovanje'' kod Lazija u gradskom derbiju u svom Rimu, no dosad nije nikada pogodio u Lecceu.


Razlog za to je što nije ni igrao nikada na stadionu Via del Mare protiv današnjeg protivnika, te će imati priliku postići pogodak u 17. različitom gradu u Italiji.


Sa tri gola u pet uvodnih utakmica Serije A, Džeko je došao do broja od 65 pogodaka u italijanskom šampionatu, a 35 ih je postigao na Olimpicu koji je njegov drugi dom.


Najdraži gradovi za Dijamanta odnosno klubovi kojima Džeko voli postizati golove su Napoli i Bologna kojima je naš napadač već postigao četiri gola, dok je Milanu triput zatresao mrežu. Dvaput je pogodio protiv Sassuola, Verone i Genoe.


Utakmica Lecce - Roma se igra u 15 sati, a nama ostaje samo da poželimo sreću našem napadaču uz želju da će Dijamant danas ponovo obradovati navijače rimskog kluba, kao i Bosance i Hercegovce širom svijeta.

 

(Oslobođenje/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI