nakon prašine zbog slučajeva zornić i bogunić

Kantonalni odbor Naše stranke reagovao na traženje ostavki od strane SDA: Vi ste oličenje svega negativnog!

Front 27.09.19, 13:26h

Kantonalni odbor Naše stranke reagovao na traženje ostavki od strane SDA: Vi ste oličenje svega negativnog!
Odgovorili su im iz sarajevskog Kantonalnog odbora Naše stranke

 

Sarajevski kantonalni odbor Stranke demokratske akcije zatražio je ostavku premijera KS Edina Forte zbog optužbi ministrice Bogunić na rad Vlade KS i zbog imenovanja Envera Zornića za direktora Toplana.

 

Odgovorili su im iz sarajevskog Kantonalnog odbora Naše stranke:

 

„Naša stranka u potpunosti daje podršku Vladi KS i premijeru Edinu Forti. Mi se ne plašimo izazova i odgovornosti koju imamo, prije svih prema građanima. Za razliku od svih vlada u zadnjih 25 godina koje su radile na zataškavanju svojih grešaka i raznih malverzacija njihovih kadrova, ova radi na principu transparentnosti kakva god ona bila, pa čak i kad je bolna.

 

Pritom, posljednje optužbe na račun premijera Forte i predsjednika Skupštine Elmedina Konakovića su neutemeljene. Premijer Forto, kao i cjelokupna Vlada krenuli su ekspresno u smjenu Envera Zornića zbog zločina koji je počinio tokom rata i to uz pomoć dokaza koje im je dostavila supruga jedne od žrtava. Odmah na početku svog mandata krenuli su i u revitalizaciju antifašističkog naslijeđa Sarajeva iz Drugog svjetskog rata.

 

Krenuli su u otvoreni obračun s korupcijom. Dovoljno je samo spomenuti Zakon o prijavljivanju, utvrđivanju porijekla i kontroli imovine izabranih dužnosnika.

 

Nijedna vlada ni na jednom nivou vlasti nije imala transparentniji rad niti direktniju komunikaciju s građanima od ove.

 

O poboljšanju svakodnevnog života građana da ne govorimo u smislu početka provedbe raznih infrastrukturnih projekata od gasa preko saobraćaja do čistoće grada.

 

Svjesni smo da se sve ovo dešava 2019. godine, kad je trebalo već biti odavno rješeno. No, do prošle godine na vlasti smo imali SDA pa nije moglo biti jer se radi o stranci koja je oličenje svega negativnog ondje gdje vlada.

 

Drago nam je što smo ipak i na njih izvršili određeni uticaj. Svjedoči tome činjenica da je i Fadil Novalić, premijer FBiH, smijenio svog osuđivanog savjetnika kojeg je prethodno neustavno imenovao imajući punu svijest o tome šta čini.

 

Trebao bi, naravno, podnijeti i ostavku, ali od SDA kadra je to previše očekivati. No smjena jednog savjetnika ne čini promjenu moralne paradigme pa će im trebati onoliko godina koliko su vladali da u nepotizmu, kronizmu, korupciji i drugim kriminalnim radnjama ogrezle kadrove pročiste.”

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

BLIN
KOMENTARI