nakon izuzetno bizarne vijesti

Oglasio se Lars-Gunnar Wigemark: Da, imao sam dvije mačke...

Hronika 27.09.19, 10:41h

Oglasio se Lars-Gunnar Wigemark: Da, imao sam dvije mačke...
Wigemarkov mandat na čelu Delegacije EU-a je, podsjećanja radi, okončan 1. septembra ove godine, a na njegovo mjesto je došao austrijski diplomata Johann Sattler

 

Informacija o pronađenim mrtvim mačkama u zamrzivaču u rezidenciji bivšeg šefa Delegacije Evropske unije (EU) u BiH Lars-Gunnara Wigemarka je u posljednjih nekoliko dana gotovo zasjenila sve informacije u vezi s dnevno-političkim dešavanjima u BiH.

 

Prema informaciji koju je na svom blogu objavio novinar Slobodan Vasković, a koju su zatim prenijeli svi mediji u BiH, u zamrzivaču rezidencije u Sarajevu su po Wigemarkovom odlasku iz našeg glavnog grada, a prilikom čišćenja, pronađene dvije mrtve mačke. Nekoliko je verzija priče o mačkama koje se mogu čuti u Sarajevu.

 

S tim u vezi smo Faktor je kontaktirao Wigemarka kako bismo provjerili vjerodostojnost te informacije.

 

- To je potpuna glupost. To nije tačno – kazao je Wigemark za Faktor, ponovivši da ti medijski izvještaji nemaju veze sa istinom.

 

Tokom boravka u Sarajevu je, priznaje, imao kućne ljubimce.

 

- Da, imao sam dvije mačke i ponio sam ih sa sobom – kratko je posvjedočio bivši šef Delegacije EU-a u BiH.

 

Wigemarkov mandat na čelu Delegacije EU-a je, podsjećanja radi, okončan 1. septembra ove godine, a na njegovo mjesto je došao austrijski diplomata Johann Sattler.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI