OD VEČERAS PONOVO NA FACE TV-U

Senad Hadžifejzović uoči nove sezone CD-a: Nemam potrebu da se dokazujem, dokazan sam davno, imam samo probleme!

Mediji 27.09.19, 10:21h

Senad Hadžifejzović uoči nove sezone CD-a: Nemam potrebu da se dokazujem, dokazan sam davno, imam samo probleme!
- Trideset godina najburnije historije ove zemlje i jedna jedina TV emisija kroz koju je ta historija protutnjala. Osim vas, tu i tamo nekog novinara, niko na ovu činjenicu ne obraća veliku pažnju. Morgana Freemana je to itekako zanimalo, potegao je iz Amerike da bi snimio priču o ovoj emisiji... - kaže Hadžifejzović

 


 


Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem od večeras, 27. septembra, svakog petka i subote u poznatom terminu od 18.45 sati može se ponovo pratiti u programu Face televizije.


Dobro uigrana i potkovana ekipa mladih novinara predvođena Senadom Hadžifejzovićem i u novoj sezoni nastavlja raditi u ime i u interesu svojih vjernih gledaoca - objektivno i bez cenzure izvještavati o različitim temama bitnim za stanovništvo BiH.


Ekipu koja realizira emisiju ove sezone čine producenti Admir Salihović i Dženita Muftić Salihović, Fatima Šehović, Zvezdana Stojaković, Lana Stanišić.


- Svi naši novinari su i reporteri i producenti CD-a i cijelog IPP programa - ističe Senad Hadžifejzović.


Aktuelnosti, zanimljive i intrigantne teme i prilozi CD-a, prema riječima Hadžifejzovića, imaju i dalje za cilj jedno - publici dati istinu, onoliko koliko je mogu izvući i dobiti od svojih gostiju, i tačnu informaciju, baš onu koja treba građanima da bi isplivali iz mora laži.


Da li je bilo nekih izmjena u scenografiji?


- Mi 90 posto energije trošimo da održimo Face i da ga odbranimo od strašnih udara politike i vlasti. Nemamo vremena ni mogućnosti da nešto šminkamo, osvjetljavamo... No, od oktobra će biti i toga, nove i dotjerane scenografije, novi programi, domaća produkcija.


Bliži se treća decenija emitiranja Centralnog dnevnika. Koja je Vaša lična satisfakcija u radu nakon toliko godina?


- Nikakve lične satisfakcije ja nemam u ovom poslu, samo probleme. Nikada ništa nisam uradio zbog sebe, osim ono ponekad kada moram da se branim. Nikakvu potrebu nemam da se dokazujem, dokazan sam davno. Oni koji gledaju znaju odlično zašto ja ovo radim, zašto se ovoliko trošim. Da, uskoro će treća decenija emitiranja. Najdugotrajnija TV emisija jednog autora u Evropi, moguće i u svijetu. Eto, Bosna ima i taj rekord. Trideset godina najburnije historije ove zemlje i jedna jedina TV emisija kroz koju je ta historija protutnjala. Osim vas, tu i tamo nekog novinara, niko na ovu činjenicu ne obraća veliku pažnju. Morgana Freemana je to itekako zanimalo, potegao je iz Amerike da bi snimio priču o ovoj emisiji...


Koga od kolega iz regiona smatrate svojom konkurencijom, čiji rad redovno pratite?


- Ja sam svoju konkurenciju sam sebi napravio i ponosan sam na to. Kada nemaš konkurenciju, moraš je izmisliti da bi duže trajao. Najviše se još uvijek borim sam sa sobom.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 

 

BLIN
KOMENTARI