Kakav preokret u Skupštini KS

Zineta Bogunić ostaje ministrica obrazovanja KS, nije prihvaćena njena ostavka: Kako su glasali Konakovićevi zastupnici?

Front 25.09.19, 17:48h

Zineta Bogunić ostaje ministrica obrazovanja KS, nije prihvaćena njena ostavka: Kako su glasali Konakovićevi zastupnici?
Kako je u izjavi za medije Konaković ranije kazao, Bogunić će imati potpunu podršku i „priliku da ostane i popravi sve za što je tvrdila da je na nju vršen pritisak“

 

Skupština Kantona Sarajevo nakon duge rasprave nije prihvatila ostavku ministrice za obrazovanje, nauku i mlade KS Zinete Bogunić.

 

Zastupnici iz Naroda i Pravde su glasali za, jer kako je u izjavi za medije predsjednik te stranke Elmedin Konaković ranije kazao, Bogunić će imati potpunu podršku i „priliku da ostane i popravi sve za što je tvrdila da je na nju vršen pritisak“.

 

U nastavku sjednice, Skupština je usvojila Prijedlog odluke o dopunama Odluke o utvrđivanju osnovica, stopa i načinu obračunavanja i uplate naknada za obavezno zdravstveno osiguranje na području KS, a kojim bi se isplaćivao paušal za 20 KM trudnicama i porodiljama do šest mjeseci starosti djeteta, koje nemaju mogućnost ostvarenja zdravstvenog osiguranja po bilo kojem osnovu.

 

(FENA/MD)

 

 

BLIN
KOMENTARI