Zdravstvo u rasulu, pacijenti sluđeni

Sestre lažu, poručite građanima: Ljekari u Sarajevu nisu u štrajku, zaobiđite recepciju, dođite direktno nama!

Hronika 25.09.19, 16:38h

Sestre lažu, poručite građanima: Ljekari u Sarajevu nisu u štrajku, zaobiđite recepciju, dođite direktno nama!
Tanović navodi da doktori nisu u štrajku i da je ovo maniplacija, te poručuje pacijentima da se direktno obraćaju doktorima, a ne sestrama i recepciji

 

Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo su navodno stupili u štrajk, jer nije postignut dogovor s Vladom KS da im se povećaju plate, kazao je Edo Selimić ovih dana.

 

Predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu KS Edo Selimić rekao je kako je takva odluka donesena jer nije bilo nikakve reakcije aktuelne vlasti.

 

Navedeno je kako su prvobitno primali sve pacijente, a trenutno primaju samo hitne slučajeve i one koji su već imali zakazan termin.

 

Navode da je Sindikat radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo od 2. septembra u generalnom štrajku koji će trajati do postizanja dogovora, odnosno do potpisivanja granskog kolektivnog ugovora i povećanja plaća.

 

O svemu ovome drugačije mišljenje ima doktor Hasan Tanović, potpredsjenik kantonalnog sindikata doktore medicine i stomatologije.

 

Tanović navodi da doktori nisu u štrajku i da je ovo maniplacija, te poručuje pacijentima da se direktno obraćaju doktorima, a ne sestrama i recepciji.

 

Cijeli razgovor poslušajte OVDJE.

 

(Source.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI