DETALJI IZ TUŽILAŠTVA BIH

Dva dana slao poruke sa Irminog telefona i zavaravao njenu porodicu: Traži se jednomjesečni pritvor za Senada Basarića

Hronika 20.09.19, 15:53h

Dva dana slao poruke sa Irminog telefona i zavaravao njenu porodicu: Traži se jednomjesečni pritvor za Senada Basarića
Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti

 

 

 

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva KS predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Senadu Basariću, potvrdila je portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić za medije.  


"Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti", navela je Bavčić.


Podsjećamo, Basarić je uhapšen u četvrtak ujutro kada je došao pred zgradu u kojoj je živjela stradala I.F. čije je tijelo pronađeno u srijedu popodne u stanu u kojem je živjela u sarajevskom naselju Dobrinja.


Basarić je osumnjičen da je tupim predmetom nanio povrede I.F. dva dana prije, te je obmanjivao članove porodice šaljući poruke s njenog mobitela navodeći ih da je živa. Nakon što porodica nije uspijevala stupiti s njom u kontakt, alarmirana je policija koja je i pronašla tijelo žene.

 

(Nap.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI