Foto/ Hvale vrijedna akcija

Zaposlenici Konzuma brali jabuke za dječiji dom 'Rada Vranješević'

Biznis Klub 19.09.19, 12:54h

Godišnje Konzum sa ovog područja otkupi više od 2.500 tona domaćih jabuka, a kako su u periodu od 23.09. do 29.09. planirani „Dani domaćih jabuka u Konzumu“, narudžbe su dodatno povećane

 

U mjestu Kijevci u blizini Gradiške prostiru se savršeno uređeni voćnjaci različitih sorti prvoklasnih jabuka. Zlatni delišes, Gala, Jonagold i Idared su među najpoznatijim sortama domaćih jabuka, koje dozrijevaju upravo u ovom periodu godine, pa su velike berbe u voćnjacima Lijevče polja već uveliko počele. 

 

- Radimo u punom kapacitetu sa sezonskim beračima, a proteklih dana smo i dodatno pojačali berbu zbog povećanih količina za otkup - govori Mladen Đurđević, proizvođač čija sva količina proizvedenih jabuka do potrošača dolazi putem rasprostranjene mreže Konzum prodavnica širom Bosne i Hercegovine. 

 

Mladen naglašava da uspješna saradnja sa Konzumom traje već godinama, a kako su rasle Konzumove potrebe za sve većim količinama uz prvoklasni kvalitet koji se uvijek podrazumijevao, uspostavljena je saradnja sa više od 150 kooperanata. 


Godišnje Konzum sa ovog područja otkupi više od 2.500 tona domaćih jabuka, a kako su u periodu od 23.09. do 29.09. planirani  „Dani domaćih jabuka u Konzumu“, narudžbe su dodatno povećane.

 

- Zato su nam došli pomoći Konzumovi zaposlenici – kroz šalu govori Mladen i pojašnjava:

 

- Zadovoljstvo mi je da sam danas imao priliku ugostiti više od 50 zaposlenika Uprave Konzuma na čelu sa direktorom Konzuma Nihadom Imširovićem, zajedno smo obišli voćnjake i organizovali berbu jabuka Zlatni delišes. Vrlo su ozbiljno pristupili ovom poslu, mogu reći i vrlo profesionalno,  što me izuzetno oduševilo , a uz to berba je protekla u odličnom raspoloženju.


- Ideja je bila da se zaposlenici Konzuma upoznaju sa našim značajnim dobavljačem od kojeg Konzum otkupi više od 7.000 tona različitih vrsta domaćeg voća i povrća godišnje. Važno nam je da njegujemo dobre partnerske odnose sa dobavljačima, a posebno bih naglasio značaj domaće proizvodnje. Domaćim i lokalnih proizvodima uvijek rado dajemo mjesto u ponudi naših prodavnica  - naglašava Nihad Imširović, direktor Konzuma. 


- Želimo imati što više domaćeg voća i povrća u ponudi u skladu sa kapacitetima proizvodnje na domaćem tržištu, tako da osim jabuka, ovdje otkupljujemo i druge vrste voća i povrće. Obzirom da su različiti periodi dozrijevanja, narudžbe imamo tokom cijele godine - dodaje Željko Bradarić, rukovoditelj Službe nabave svježeg voća i povrća u Konzumu i ističe da su izuzetno zadovoljni vrhunskim  kvalitetom otkupljenog voća i povrća kao i cjelokupnom saradnjom sa Mladenom.


Uz druženje, jačanje poslovnih veza i stvaranje divnih uspomena, berba jabuka imala je i humanitarni karkter. Naime, jabuke koje su ubrali Konzumovi zaposlenici donirane su mališanima Dječijeg doma „Rada Vranješević“ u Banja Luci, a Mladen je pošiljku dopunio i sa drugim vrstama voća i povrća.


„Dani domaćih jabuka u Konzumu“ počinju u ponedjeljak, 23.09. , te će u ponudi svih Konzum prodavnica biti različite sorte domaćih jabuka iz Lijevče polja po super cijenama, a u odabranim prodavnicama bit će priređene degustacije jabuka za sve kupce i posjetitelje.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

 

BLIN
KOMENTARI