ISPOVIJEST KOJA ĆE SE PREPRIČAVATI

Kad Aca Lukas bez dlake na jeziku progovori o svom životu: Sve o Lepoj Breni, Arkanu, Ceci, hapšenju, zemunskom klanu...

Showbizz 13.09.19, 22:05h

Kad Aca Lukas bez dlake na jeziku progovori o svom životu: Sve o Lepoj Breni, Arkanu, Ceci, hapšenju, zemunskom klanu...
Kada se Lukas pojavio, bio je kralj splavova. O atmosferi koju je tada pravio se priča i danas. Bio je prepoznatljiv po tome što je pjevao sve - od Silvane do Nirvane

 


Aca Lukas je od sada i zvanično slobodan čovjek. Razveo se od supruge Sonje. I to je glavna vijest o ovom poznatom pjevaču.

 
Ali i ne čudi... Kad god se u posljednje vrijeme spomene njegovo ime, uvijek ide priča o tome sa kim je u vezi, s kim nije i tome slično. No, nije bilo uvijek tako...

 
Kada se Lukas pojavio, bio je kralj splavova. O atmosferi koju je tada pravio se priča i danas. Bio je prepoznatljiv po tome što je pjevao sve - od Silvane do Nirvane.

 
O svom životu i karijeri nije uvijek volio detaljno da govori, ali je prije par godina u emisiji Goli život ispričao detalje o kojima se do tada nije mnogo znalo, a sada ih prenosi Kurir.


HAPŠENJE U SABLJI

 
Ja sam zvanično uhapšen zbog posjeda oružja bez dozvole. E sad, koliko je neko znao u tom trenutku da ja kod kuće imam jedan mali pokvareni pištolj... Došlo je negdje oko 20 specijalaca. Opkolili su mi kuću. Ali ja tad nisam bio kod kuće već u Novom Sadu.


Kad sam se vratio, oni su već otišli, ali sam primijetio da je neko bio jer je neko okrenuo kamere. Pitao sam čuvara i on mi je rekao da su bili policajci. Ja sam onda otišao u 29. novembar da bi mi oni rekli da je to bila rutinska kontrola. E sad, ne znam koliko rutinska može biti jer je djelovalo kao desant na Drvar.

 
Poslali su par inspektora da krenu sa mnom do kuće da provjere. Znao sam da imam taj pištolj bez dozvole za koji se poslije ispostavilo da je i pokvaren.

 
Zaboravio sam da ga sklonim, bio je u spavaćoj sobi u ženinoj tašni. Rekli su mi da im odmah prijavim ako imam nešto neregularno. Kazao sam im da imam taj pištolj i da ću im ga dati. Kada sam donio pištolj, oni su napravili zapisnik i tada su me poslije ispitivali nekoliko sati u 29. novembru oko zemunskog klana.

 
I onda su mi rekli: "Što se nas tiče sve je u redu, ali ovi su ti pisali 30 dana zbog pištolja. I ja pravo odatle u CZ.

 
O ZEMUNSKOM KLANU

 
Ja nisam ni znao da su oni zemunski klan. Njih sam znao deset godina prije toga iz grada. Mi javne ličnosti smo imali dosta problema oko toga ko je gdje bio, ko se sa kim rukovao. Pitali su me što sam Legiji pjevao krštenje.

 
- Pjevao sam jer sam pjevač. Krštenje je bilo u hotelu Jugoslavija. Tamo je kuhar kuhao hranu, što onda njega niste uhapsili što je kuhao Legiji, rekao sam im.

 
A koliko se sjećam, taj skup je obezbjeđivalo nekoliko interventnih brigada.


Rekao sam im tada:

 
- Do juče je slovo "L" bilo izbačeno iz upotrebe u ovoj vašoj ustanovi jer kad čujete "L", vama spadnu gaće, a sad mene peglate što sam pjevao tamo.


O ŠILEROVOJ

 
U Šilerovoj nisam pjevao. Bio sam tamo na kafi, u jednom kafiću. Poznavao sam ljude. I dan danas se družim sa raznoraznim ljudima.

 
Dušana Spasojevića znam iz zgrada kao momka koji se muvao tu po gradu. I par godina ga nisam vidio, da bi me on sreo i rekao dođi da vidiš šta sam napravio. I odveo me da vidim Šilerovu.


O ZATVORU

 
Bilo nas je u sobi 34, a bilo 17 kreveta na sprat. Izveli nas jedan dan ispred i poređali nas u hodnik. A mi goli. Svi. I onda nam ispreturali stvari da vide da li imamo nešto. I dođe 7-8 čuvara i stali ispred mene.

 
- A, šta ćemo sad Lukas? Sad si gore sad si dole, reče mi jedan.

 
- Vidi, ja sam tu mjesec, dva... Nek' budem i pet godina, ali ti si ovdje cijeli život.


O BIJELOM DUGMETU

 
Znam sve pjesme "Bijelog dugmeta" na pamet. I pjevao sam ih pred Bregovićem i nisam imao tremu. Jedino zbog čega bi ukinuo Acu Lukasa je zbog "Bijelog dugmeta". 


Kad bi me Brega izabrao da budem pjevač "Bijelog dugmeta", ja bih zamrznuo Lukasa na neko vrijeme. On bi tad bio u drugom planu.


O svemu ostalom iz života Ace Lukasa, čitajte ovdje.


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI