Video/ Zastupnica SDA u Parlamentu FBiH

Kenela Zuko o Zavodu u Pazariću: Ne bih rekla da je katastrofalna situacija, više bih rekla da nije dobra

Hronika 12.09.19, 19:13h

Kenela Zuko o Zavodu u Pazariću: Ne bih rekla da je katastrofalna situacija, više bih rekla da nije dobra
Predstavnik institucije je dužan da odgovori na pitanja parlamentaraca. Čim se do tada nije javio, pretpostavljam da mu je izvještaj bio uredu. U odgovaranju na pitanja nam je iznio određene činjenice koje on poznaje kao menadžer

 

"334 su korisnika, od toga je 5 socijalnih radnika i 2 psihologa. To je bilo moje pitanje, da li je iko pokretao da se poveća ovaj broj. Drugo pitanje je bilo o bolestima korisnika", pojasnila je danas za N1 Kenela Zuko, zastupnica SDA koja je jučer bila jedan od porketača pitanja u vezi sa stanjem u Zavodu u Pazariću.

 

"Predsjedavajući je tražio izvještaj od institucije Zavoda Pazarić. Onda se daje na raspravu zastupnicima, javlja se kolegica koja je govorila o dugovanju Zavoda. Ja sam se javila generalno o izvještaju koji je dostavljen zastupnicima", kazala je Zuko u vezi sa jučerašnjom sjednicom federalnog Parlamenta.

 

Vi ste započeli raspravu i onda se javio aktuelni direktor?

 

"Da, predstavnik institucije je dužan da odgovori na pitanja parlamentaraca. Čim se do tada nije javio, pretpostavljam da mu je izvještaj bio uredu. U odgovaranju na pitanja nam je iznio određene činjenice koje on poznaje kao menadžer", pojasnila je Zuko.

 

Kazala je koja je dva pitanja postavila koja su započela raspravu.

 

"334 su korisnika, od toga je 5 socijalnih radnika i 2 psihologa. To je bilo moje pitanje, da li je iko pokretao da se poveća ovaj broj? Drugo pitanje je bilo o bolestima korisnika. Navedeno je da je od 3.300, 3.100 nepoznatih dijagnoza. Malo mi je zasmetalo da se na taj omjer može svesti, da se 100 samo poznaje", kazala je i dodala:

 

"Ja sam jučer slušala gospodina. Ne bih rekla da je katastrofalna situacija, više bih rekla da nije dobra".

 


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI