prognoza za bih

Evo kakvo vas vrijeme očekuje ovaj vikend: Hoće li nas ljeto još poslužiti?

Hronika 12.09.19, 09:18h

Evo kakvo vas vrijeme očekuje ovaj vikend: Hoće li nas ljeto još poslužiti?
Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C

 

U Bosni će u subotu biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti jedino na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26°C, na jugu zemlje i do 30°C.

 

U nedjelju u Bosni će preovladavati sunčano uz umjerenu naoblaku. Dio prijepodneva po kotlinama će biti magle ili niske naoblake. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 28°C, na jugu zemlje do 31°C.

 

U ponedjeljak se u Bosni i Hercegovini prognozira pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima magle po kotlinama može biti u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31°C.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI