FOTO/ ELITNO DRUŽENJE U SKUPOM RESTORANU

Čiji je dekolte 'sijevnuo' u raskopčanom sakou: Najljepše bh. novinarke okupile se na privatnoj večeri u Golf klubu

ŽENA iN 10.09.19, 14:08h

Za dobru atmosferu bila je zaslužena talentovana, mlada pjevačica Ammara Mistrić, zajedno sa svojim bendom

 


Modna dizajnerica Belma Tvico organizovala je privatnu večeru za svoje najvjernije klijentice i predstavnice medija. U šarmantnom ozračju sarajevskog Golf Klub restorana, evocirane su uspomene na odlazeće ljeto i pastelni sklad kojim Belma Tvico najavljuje sezonu jesen/zima 2019.


Kontinuirano propitujući prostor i vrijeme u kojem živi, Belma Tvico udiše novi život u modu koju stvara. Bilo da je riječ o opipljivoj inspiraciji − skulpturama, pejzažima i teksturama, ili apstraktnoj − emocijama i doživljajima, Belma Tvico pažljivo skrbi o vlastitom kabinetu kurioziteta, imaginarnom prostoru u kojem sazrijevaju ideje koje u konačnici prerastaju u jedinstveni modni koncept.


Sve kolekcije Belme Tvico imaju jednu zajedničku specifičnost − produžetak stvarnosti. Slučaj je to i sa novom kolekcijom pod nazivom Re-vive, premijerno predstavljenoj zvanicama na večeri, koja balansira između savremene umjetnosti i savremene mode.


Kolekcija oživljava i nekoliko dimenzija srednjovjekovnog pisma − bosančice − kroz upotrebu jedinstvenih dezena nastalih u saradnji sa umjetnicom Taidom Jašarević i formu pojedinih znakova alfabeta utkanih u ženstvene siluete i modernistički oblikovanih u formi okovratnika i izreza.


Dâ se zaključiti da kreacije Belme Tvico nisu tek puki produkt modnog oblikovanja, te da je u njima, bez izuzetka, utisnuta doza promišljenosti, zagonetnosti, fragilnosti i ljubavi. Godinama gradeći svoju karijeru tiho, dopuštajući kreacijama da budu njezin glas, Belma Tvico je zasluženo stigla na pročelje bh. modne scene. U svom pozdravnom govoru, Tvico je istaknutim damama iz svih sfera bh. društva, iskazala zahvalu za kontinuiranu podršku i povjerenje, te najavila mnoge projekte koji je očekuju do kraja godine.


Za dobru atmosferu bila je zaslužena talentovana, mlada pjevačica Ammara Mistrić, zajedno sa svojim bendom.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad/Foto: Bonjour.ba)
 

BLIN
KOMENTARI