zajednička sjednica

Plenković se sastao s Čovićem u BiH: Evo o čemu su razgovarali

Front 07.09.19, 08:56h

Plenković se sastao s Čovićem u BiH: Evo o čemu su razgovarali
Na sjednici se između ostalog govorilo i o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i RH te odnosima i suradnji između HDZ-a BiH i HDZ-a RH

 


Predstavnici HDZ-a BiH i HDZ-a RH održali su zajedničku sjednicu Predsjedništva u Orašju.


Na sjednici je naglašeno kako je temelj prijateljskog međustranačkog odnosa zajednička briga o Hrvatima u BiH kao konstitutivnom i ravnopravnom narodu, uzajamna potpora na izborima i pomoći BiH na njenome euroatlanstskom putu.

 

Na sjednici se između ostalog govorilo i o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i RH te odnosima i suradnji između HDZ-a BiH i HDZ-a RH.

 

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u izjavi za medije kazao je kako su Hrvati u Bosni i Hercegovini, koji jedini iskreno žele EU i NATO, i danas politički govore jednim glasom - kroz Hrvatski narodni sabor.

 

„Bez nas, kada smo ovako složni, ne može se formirati nijedna razina vlasti. Zahvaljujem na snažnoj i dosljednoj potpori Vladi RH, HDZ-u i predsjedniku Plenkoviću - vaša je potpora dragocjena Hrvatima u BiH u borbi za stvarnu ravnopravnost“, zaključio je predsjednik Čović.

 

„Suradnja dva HDZ-a pozitivna je i intenzivna. Takva će biti i na nadolazećim, važnim izborima, na kojima našu potpunu i zajedničku podršku ima predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović! S druge strane, RH je dobro pozicionirana u međunarodnoj zajednici te ćemo se nastaviti kontinuirano, sustavno i konzistentno zauzimati za prava Hrvata, ali i pružati dobrosusjedsku potporu cijeloj BiH i njenom euroatlantskom putu“, poručio je Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a i Vlade Republike Hrvatske.

(Vijesti.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI