Foto/ Preko puta Ambasade SAD-a

U Sarajevu osvanule fotografije protiv Bh. povorke ponosa sa slikom Erica Nelsona

Hronika 06.09.19, 11:45h

U Sarajevu osvanule fotografije protiv Bh. povorke ponosa sa slikom Erica Nelsona
Američki ambasador u BiH Eric Nelson izjavio je nedavno da podržava gej paradu koja je najavljena u Sarajevu za nedjelju, 8. septembra, te pozvao građane da podrže učesnike tog skupa

 

Na nekoliko lokacija u Sarajevu osvanule su fotografije protiv predstojeće gej parade na kojima je našminkan američki ambasador u BiH Eric Nelson, uz natpis "Gay is not ok" i zastavu duginih boja, prenosi ATV.


Fotografije su noćas postavljene preko puta Ambasade SAD u BiH kod "Importane centra", zatim na Dobrinji, gdje je planirana izgradnja trga bosansko-američkog prijateljstva, ispred Američkog univerziteta, po ulicama. 

 

eric-nelson-plakat2


Američki ambasador u BiH Eric Nelson izjavio je nedavno da podržava gej paradu koja je najavljena u Sarajevu za nedjelju, 8. septembra, te pozvao građane da podrže učesnike tog skupa. 

 

eric-nelson-plakat3


Mediji su pred dolazak Nelsona na poziciju ambasadora u BiH pisali da se on deklariše kao gej, da dolazi sa partnerom i da je osnivač GLIFAA, svojevrsne organizacije za zaštitu prava LGBT američkih državnih službenika.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)