VIDEO/ Neće odustati

Štrajk zdravstvenih radnika u KS se nastavlja, nije postignut dogovor s Vladom: 'Spremni smo na demonstracije!'

Front 04.09.19, 16:04h

Štrajk zdravstvenih radnika u KS se nastavlja, nije postignut dogovor s Vladom: 'Spremni smo na demonstracije!'
Mi nećemo odustati dok ne bude potpisan novi kolektivni ugovor i izvršena korekcija koeficijenata za obračun plata, istakao je Koudeimati

 

Sastanak predstavnika Sindikata Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo i Vlade Kantona Sarajevo koji je održan danas u Sarajevu nije rezultirao konkretnim dogovorom, te je štrajk zdravstvenih radnika nastavljen.

 

Predsjednik Sindikata JU Dom zdravlja KS prim. dr. Bassam Koudeimati rekao je novinarima nakon sastanka da su zdravstveni radnici spremni da izađu i na demonstracije pred zgradu Vlade KS ukoliko njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni.

 

- Mi nećemo odustati dok ne bude potpisan novi kolektivni ugovor i izvršena korekcija koeficijenata za obračun plata - istakao je Koudeimati.

 

Ministrica zdravstva KS Amela Softić rekla je da će biti uvaženi svi dobri prijedlozi sindikata kako bi u budućnosti imali bolji zdravstveni sistem.

 

- Za nas je prihvatljivo da potpišemo kolektivni ugovor koji smo im već nudili po kojem zadržavaju prava koja već imaju, a da u daljnjim pregovorima razmotrimo mogućnost ugrađivanja u isti ugovor povećanja koeficijenata u prvom kvartalu 2020. shodno mogućnostima Zavoda zdravstvenog osiguranja KS - precizirala je Softić.

 

Istaknuto je da će se rezultati pregovora odnositi na oko 7.500 zdravstvenih radnika u KS.

 

 

(FENA/md)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI