Prijatelji u šoku, komšije u nevjerici

Otkriveno ko je Zeničanka (22) koja je bombom sebi oduzela život: Čuo se jak udarac iza ponoći, bila je sama u stanu...

Hronika 04.09.19, 10:45h

Otkriveno ko je Zeničanka (22) koja je bombom sebi oduzela život: Čuo se jak udarac iza ponoći, bila je sama u stanu...
Brojni prijatelji ostali zatečeni viješću da je vedra djevojka odlučila dići ruku na sebe

 

Zenica je u šoku nakon nezapamćene tragedije koja se preksinoć dogodila u stambenom kompleksu Makovi na Crkvičkom Brdu kada je Naida Čičak (22) počinila samoubistvo aktiviranjem ručne bombe, piše Avaz

 

Brojni prijatelji ostali su zatečeni viješću da je vedra djevojka, koja je u stanu živjela sama kao podstanar, odlučila dići ruku na sebe. 

 

Podsjetimo, mještani Makova koje smo posjetili također su šokirani događajem koji se dogodio u njihovom komšiluku. Kako su nam ispričali, čuli su jak udarac.

 

⁃ Mislili smo, najprije, da je nešto u ''Željezari''. Nisam mogla, iskreno, ni pomisliti da je neko aktivirao bombu u svom stanu. Čuo se jak udarac! Ubrzo su stigli policija i vatrogasci, shvatila sam da se nešto desilo u našem ulazu - priča mještanka Makova, inače komšinica stradale Zeničanke.

 

Ostali mještani, također, s nevjericom su komentirali ovaj slučaj.

 

Podsjetimo, do nezapamćene tragedije došlo je sat poslije ponoći, kada je mlada Zeničanka, iz još nepoznatih razloga, odlučila oduzeti sebi život i aktivirala bombu.

 

Aldina Alić, portparol MUP-a ZDK, izjavila je ranije da svi dosadašnji dokazi upućuju na to da se radi o samoubistvu.

 

- Najvjerovatnije se radi o ručnoj bombi. Tom prilikom nastupila je smrt Zeničanke, koja je u tom trenutku bila sama u stanu - govori ona.


Obavljen je uviđaj na licu mjesta, a njim je rukovodio dežurni tužilac Tužilaštva ZDK, dok Alić ističe da se, prema svim do sada prikupljenim činjenicama, najvjerovatnije radi o samoubistvu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI