MLAD I STRASTVEN, NIJE ODOLIO ISKUŠENJIMA

Ludo je volio lijepu balerinu, ali nevjerstva su učinila svoje: Ko je bila prva ljubav Radeta Šerbedžije sa kojom ima dvoje djece?

Lifestyle 31.08.19, 12:42h

Ludo je volio lijepu balerinu, ali nevjerstva su učinila svoje: Ko je bila prva ljubav Radeta Šerbedžije sa kojom ima dvoje djece?
Rade Šerbedžija je sa samo 23 godine oženio prelijepu balerinu Ivanku iz Zagreba koja je čim su se vidjeli, ukrala njegovo srce. Ipak, taj brak nije opstao uprkos velikoj ljubavi

 

 


Rade Šerbedžija danas je u braku sa Lenkom Udovički, sa kojom ima troje djece - Milicu, Ninu i Vanju.


Ipak, malo ljudi zna da je Rade sa samo 23 godine ludo volio jednu balerinu koju je i oženio, a sa njom je poslije dobio dvoje djece.


Naime, Rade Šerbedžija je sa samo 23 godine oženio prelijepu balerinu Ivanku iz Zagreba koja je čim su se vidjeli, ukrala njegovo srce. Ipak, taj brak nije opstao uprkos velikoj ljubavi.


Rade je u to vrijeme počeo da stiče veliku popularnost, a samim tim su počele da ga obožavaju i pripadnice ljepšeg spola.


Oboje su tek napunili 23 godine i bila je to prava mladalačka ljubav. On je odmah dobio angažman u gradskom pozorištu “Gavella” u kojem je igrao Šekspirovog “Hamleta” i “Ričarda Trećeg” , a ona je postala plesni koreograf u Zagrebačkom pozorištu mladih.


Rade i Ivanka su u braku dobili dvoje djece – Danila i Luciju. Ipak, kako je rasla njegova slava, tako je sredinom osamdesetih njegov brak počeo da se urušava. U pjesmi “Hamlet mašina”, koju je napisao 1992. godine, priznao je svoju krivicu. Opisao je to u stihovima o “veš-mašini” koju je nakon vjenčanja kupio svojoj balerini.

 


– Iskra ili Olimpija, tako se nekako zvala i uredno i vrijedno prala, zatim se već kod mojih prvih sitnih nevjerstava počela kvariti… – napisao je Rade. Razveli su se 1987, a prvoj supruzi posvetio je zbirku pjesama u kojoj je napisao da “od nas ništa nije ostalo osim dvoje odrasle djece koja nas svojim životima uvjeravaju da sve to nije bio tek san i privid”.


Bivši supružnici ostali su prijatelji i nakon razvoda i tako je ostalo sve do 2010. godine kad je Ivanka Cerovac iznenada preminula od moždanog udara u 63. godini života.

 

(Expresstabloid/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI