korisni savjeti

Trikovi koje morate znati prije početka školske godine, a koji vam štede vrijeme

Lifestyle 29.08.19, 16:53h

Trikovi koje morate znati prije početka školske godine, a koji vam štede vrijeme
Meso rasporedite u porcije, izrežite ga i zaledite te ga vadite prema potrebi

 

POČETAK rujna za mnogo djece (i roditelja) znači samo jedno - škola - piše Index.hr.

 

Nakon nekoliko bezbrižnih tjedana vrijeme je za vraćanje školskim obavezama, a nekoliko trikova i savjeta moglo bi (barem roditeljima) olakšati taj period:

 

Unaprijed (pre)organizirajte svoju torbicu

 

Umjesto da trošite vrijeme na prebacivanje stvari iz jedne torbice u drugu dok s posla jurite po klince u školu, a onda ih vozite na izvannastavne aktivnosti, sortirajte stvari u odvojene vrećice za zamrzivač. U jednoj neka bude vaš make-up, u drugoj vlažne maramice i druge nužne stvari za boravak u parku s djecom, a u trećoj grickalice i voda.

 

Iskoristite mogućnosti svog pametnog telefona

Umjesto da sve zapisujete na papiriće ili pamtite, pronađite aplikaciju koja funkcionira kao rokovnik. Možete koristiti i podsjetnike, kako za bitnije događaje tako i za svakodnevne zadatke koje ponekad zaboravite ispuniti.

 

U autu imajte vrećicu sa stvarima za hitne situacije

Rezervnu odjeću, omiljenu igračku, paket vlažnih maramica i sve što bi vam moglo zatrebati, a zbog čega biste se morali vratiti kući, držite u autu. Tako ćete biti spremni za sve nepredvidive situacije.

 

Mjesto za stvari bez kojih ne napuštate kuću

Umjesto da ujutro izgubite 20 minuta tražeći mobitel ili ključeve, dogovorite se s ukućanima gdje ćete svi stavljati stvari koje uvijek nosite sa sobom kada napuštate kuću. Novčanici, mobiteli, ključevi, pa čak i popisi s namirnicama koje morate kupiti, mogu se tu držati.

 

Obroke pripremajte u nastavcima

Umjesto da odjednom izgubite dva sata na pripremanje večere, neke stvari možete pripremiti unaprijed. Ako u variva uvijek stavljate isto povrće, kupite ga u većim količinama, očistite i narežite te potom zaledite. Tako ćete uvijek imati spremne paketiće koje samo ubacite u svoje varivo umjesto da gubite vrijeme na rezanje.

 

Meso rasporedite u porcije, izrežite ga i zaledite te ga vadite prema potrebi. Također, obroke poput mesnih umaka možete pripremiti u većim količinama te ih rasporediti u porcije, a potom pospremiti u zamrzivač.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI