Oporavlja se

Sabahudin Topalbećirević znatno bolje, pušten na kućno liječenje

Sport 29.08.19, 10:08h

Sabahudin Topalbećirević znatno bolje, pušten na kućno liječenje
Po preporuci ljekara, on će nastaviti daljne pretrage radi uspostavljanja konačne dijagnoze

 

Dugogodišnji sportski komentator i novinar Sabahudin Topalbećirević, sinoć je, tokom prijenosa utakmice 4. pretkola Lige prvaka, Ajax - Apoel na Novoj BH, imao zdravstveni problem, zbog čega je morao napustiti komentatorsku kabinu. 

 

- Naš kolega Sabahudin Topalbećirević krajem prvog poluvremena, doživio je iznenadni napad bubrega. Nije mogao nastaviti izvještavanje sa utakmice u drugom poluvremenu, a ulogu komentatora preuzeo je Adis Hadžić. Brzom reakcijom uposlenika Nove BH, Baho je upućen u Hitnu pomoć, a nakon dijagnostike i na Kliniku urgentne medicine KCUS-u. Zbrinut je adekvatnom terapijom i pušten na kućno liječenje. Po preporuci ljekara, on će nastaviti daljne pretrage radi uspostavljanja konačne dijagnoze. Našem Bahi želimo brz i uspješan oporavak i što skoriji povratak na male ekrane - saopćeno je sa Nove BH.


Sabahudin Topalbećirević je istaknuti sportski novinar-komentator. Izvještavao je sa svih velikih sportskih događaja u posljednje dvije decenije - četiri Svjetska prvenstva, četiri Evropska prvenstva u nogometu, dvije Olimpijade, a uživo je pratio 19 finala Lige prvaka. 1997. godine je izabran za najboljeg sportskog novinara u Bosni i Hercegovini, a 2007. dobija posebnu nagradu za afirmaciju bh. sporta. Od oktobra 2018. godine, na Novoj BH, prenosio je najvažnije utakmice nogmetne reprezentacije BiH u takmičenju Lige nacija, potom kvalifikacijske utakmice Zmajeva za EURO 2020 kao i mečeve najelitnijeg klupskog takmičenja Lige prvaka. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI