Nevjerovatan splet okolnosti

Policiju do majke koja je ostavila bebu u kontejneru odveo račun iz prodavnice

Hronika 29.08.19, 09:46h

Policiju do majke koja je ostavila bebu u kontejneru odveo račun iz prodavnice
Nakon što je komšija, penzioner Slobodan Cvetković čuo bebin plač koji dopire iz kontejnera, odmah je alarmirao policiju i Hitnu pomoć

 

Račun iz prodavnice koji se nalazio u kesi u koju je Mirjana G. stavila svoju tek rođenu bebu i potom je ostavila u kontejneru, bio je ključni trag koji je policiju odveo do majke djeteta.

 

Naime, Mirjanin otac je u nedjelju poslije podne pazario jogurt u obližnjem marketu i donio ga u stan u kesi sa računom unutra. Mirjana se bez nadzora ljekara, porodila narednog jutra, dok su njen otac i sedmogodišnji sin spavali, zatim je bebu stavila u kesu i ostavila je u kontejner koji se nalazi u blizini zgrade u Žarkovu u kojoj stanuju.

 

Nakon što je komšija, penzioner Slobodan Cvetković čuo bebin plač koji dopire iz kontejnera, odmah je alarmirao policiju i Hitnu pomoć. Kako je Blic već pisao, bebu u prvom trenutku niko nije smio da uzme, jer su se plašili da je ne povrede, ali je dobra okolnost bila ta što su Hitna pomoć i policija došli nevjerovatno brzo, poslije svega nekoliko minuta.

 

Policija je u kesi u kojoj se nalazio mališan pronašla račun iz prodavnice, gdje su odmah i uputili. Vraćajući unazad sigurnosne kamere iz marketa i uz pomoć radnika iste, uspjeli su da pronađi čovjeka koji je pazario jogurt – Mirjaninog oca.

 

Tako su policijski službenici uspjeli da lociraju majku tek rođenog dječaka koja je svojim nesavjavesnim činom šokirala javnost.

 

Prijatelji uhapšene majke rekli su da je Mirjanin otac kobnog jutra vidio tačkice krvi na podu kod kupatila, ali da mu je kćerka rekla da je dobila ciklus i da se “vrati u sobu dok ona to počisti”.

 

Nesrećni čovjek, ne sluteći ništa, vratio se u sobu, a uveče tog dana kada je policija zakucala na vrata i saznao šta se dogodilo.

 

Priznala sve

 

Mirjana G. (33) na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu priznala je da je svoju tek rođenu bebu u ponedjeljak ostavila u kontejneru u blizini svog stana u Žarkovu, nakon čega je tužilaštvo predložilo sudu da joj se odredi pritvor.

 

Ona je tužilaštvu iznijela svoje razloge za takav postupak, a vještačenja koja treba da usljede pokazaće da li je i koliko bila svjesna svojih postupaka.

 

Mirjana G. se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo u pokušaju djeteta (član 114. stav 9) za koje je zaprijećena kazna od 10 do 40 godina zatvora, a prema zakonskim propisima, za djelo koje ostane “u pokušaju”, kao i ovom slučaju, sud može da izrekne ublaženu kaznu.

 

Tokom istrage koja treba da uslijedi biće ispitani svjedoci i obavljeno neuropsihijatrijsko vještačenje kao i vještačenja koje treba da utvrde kada je dijete tačno rođeno i da li je majka bila u postporođajnoj depresiji.

 

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI